זהו שיעור שישי ואחרון מתוך מערך שיעורים על היצירה יד ושם. בשיעור זה נדון בשם היצירה ונסכם את המערך כולו. שימו לב, לפניכם תמצית של שיעור, יש צורך בהרחבה והעמקה.
זהו שיעור שישי ואחרון מתוך מערך שיעורים על היצירה יד ושם. בשיעור זה נדון בשם היצירה ונסכם את המערך כולו. שימו לב, לפניכם תמצית של שיעור, יש צורך בהרחבה והעמקה.
זהו שיעור חמישי מתוך מערך שיעורים על היצירה יד ושם. בשיעור זה נדון בסמלים ביצירה- היד והאורלוגין. שימו לב, לפניכם תמצית של שיעור, יש צורך בהרחבה והעמקה.
זהו שיעור שני מתוך מערך שיעורים על היצירה יד ושם. בשיעור זה נדון בקונפליקט המרכזי בסיפור- על המתח שבין זיכרון לשכחה. שימו לב, לפניכם תמצית של שיעור, ייתכן ויש צורך בהרחבה והעמקה.
הגיבור מתאר מפגשים עם מורים שונים בביה"ס העממי. אנו נלווה את הגיבור במהלך יום לימודים, בשיעורי היסטוריה, גיאוגרפיה, עברית וטבע. בכל שיעור נבדוק כיצד מתייחסים המורים אליו, ואיך הוא תופס אותם בחזרה. המערך שלפניכם מותאם לכיתה ז' וכולל שני שיעורים והערכה חלופית.
הסיפור עוסק בחוויותיו של ילד שעלה לארץ בשנות החמישים. גיבור הסיפור מספר על קליטתו בתוך מסגרת בית הספר ועל יחסיו עם הוריו, התלמידים האחרים, והמורים, על רקע העליה לארץ. המערך שלפניכם מותאם לכיתה ז' וכולל שני שיעורים והערכה חלופית.
השיעור שם דגש על המסרים העולים מסיפורו הקלאסי של צ'כוב: יחסו של האדם לקרובים אליו, מימושו העצמי והצמיחה מתוך משברים הפוקדים אותו. דמותו הקשוחה והאטומה של יעקב, הופכת במהלך היצירה לדמות המעוררת בנו אמפטיה והזדהות. מי מאיתנו לא חש החמצה על דברים שלא מימשנו והם חלפו ללא שוב.
לאחר לימוד בכיתה של שלושה סיפורים קצרים, ננסה ללמוד אותם מזויות קצת אחרות. נבדוק שהבנו את הסיפורים ונתנסה (שוב) בכתיבת תשובות מלאות בספרות. נלמד להשוות בין הסיפורים ונסיק מכך מסקנות ערכיות. נחשוב עם מה אנחנו מזדהות באחד הסיפורים- מה הכי נגע לנו ונחפש סביבנו אדם שיש לו מכנה משותף עם גיבור אחד הסיפורים, נראיין אותו ובסיום נבדוק כיצד תהליך זה השפיע עלינו.
זהו שיעור ראשון מתוך מערך שיעורים על היצירה יד ושם. בשיעור זה נקרא את היצירה ונדון במשמעות של קריאת שם. שימו לב, לפניכם תמצית של שיעור, ייתכן ויש צורך בהרחבה והעמקה.
שיעור זה יכוון את התלמידים, תוך כדי לימוד הסיפור על בסי פופקין, לזהות בעצמם מקומות שנוח להם לסגור, מקומות שהם מפחדים לפתוח ואולי בזכות הסיפור והשיעור הם ימצאו את המפתח לפתיחות בתוכם. שימו לב- לפניכם מהלך המכיל מתודות רבות, ומתאים לפריסת הלמידה במספר שיעורים.