סינונים פעילים:
ניקוי כל הסינונים
רומן ונובלה
נמצאו:
15
0
0
תוצאות
מערך שיעור

בשיעור זה נלמד את הסיפור 'בדמי ימיה' של ש"י עגנון, ונדון בציר המרכזי שסביבו מתרחשת העלילה- מערכת היחסים בין הורים וילדיהם, ציפיות, אכזבות, ומשאלות לב, שהתממשו או נגוזו.
הורים וילדים
משפחה
תיקון
מערך שיעור

שיעור זה יעסוק ב"דמויות מאירות" בסיפור 'תהילה'- דמותה השטוחה לכאורה של תהילה נבנית ומתעמקת באמצעות בניית "דמויות מאירות" לדמותה של הגיבורה. בשיעור ננסה לעורר את התלמידים לחשוב על "דמויות מאירות" חיוביות ושליליות בחייהם, ויתרה מזאת, על חשיבות היותנו בני אנוש החיים בחברה, והלומדים זה מזה, בזכות הדמיון והשוני המתקיימים בין כל פרט ופרט.
אדם בחברה
אור
זהות
ייחוד
ירושלים
מערך שיעור

נעסוק במבט כללי על העיירה שבוש ועל הנורמות החברתיות המתקיימות בה. נעורר את דעתם של התלמידים לחשוב על שאלות לגבי החברה בה הם חיים, ולא לקבל כאקסיומות הנחות יסוד שכיחות אותן מכתיבה החברה.
אדם בחברה
מוסר
תרבות
מערך שיעור

לפניכם מערך הוראה לסיפור 'המלבוש'. המערך מותאם למספר שיעורים – תלוי בכיתה ובמורה. המערך אינו כולל את כל הנושאים העולים מהסיפור, אלא רק את העיקריים ביניהם. במערך זה נדון באלגוריה שבסיפור, באלמנט הגרוטסקי והאירוני שבעלילה, במוטיב הלבוש והדחייה, בסגנון הסוריאליסטי, ובמקורות שונים המהווים תשתית לסיפור.
אחריות
אירוניה
אלגוריה
אפילוג
אקספוזיציה
גרוטסקה
מוטיב
מידות
מניעות
סוריאליזם
עבודת ה'
תיקון
תשובה
מערך שיעור

בשיעור שעבר עסקנו בחברה הכללית בעיירה שבוש ובערכי היסוד עליהם היא בנויה, ושאלנו את עצמנו- איפה אני עומד ביחס למתרחש בחברה שלי? בשאלות אלה נוסיף וניגע בשיעור להלן, אך דרך התבוננות בדמויות המרכזיות בסיפור, ובבחירותיהן השונות מול החברה בה הן חיות. ננסה לבחון מה מידת ההזדהות שאנו חשים כלפי מעשיהן, ומה זה מעיד עלינו, על רצונותינו, ועל המקום אותו תופסת החברה וערכיה בחיינו.
אדם בחברה
מוסר
תרבות
מערך שיעור

זהו שיעור ראשון מתוך מערך שיעורים על הרומן 'בואי הרוח' של הרב חיים סבתו. בשיעור זה נפרוש את השתלשלות העלילה לאורך הרומן כולו ונראה את מבנה הסיפור והדמויות המרכזיות שבו.
דמויות
מבנה
מספר
עלייה
פקדון
מערך שיעור

זהו שיעור שני מתוך מערך שיעורים על הרומן 'בואי הרוח' של הרב חיים סבתו. בשיעור זה נדון ונאפיין את הדמויות הראשיות- חיים ופרקש, באופן ישיר ובאופן עקיף, נערוך אנלוגיה בין הדמויות, ונראה כיצד דמותו של חיים מתגלה באופן כרונולוגי וצומחת איתו מרגע היותו ילד, בעוד דמותו של פרקש מתגלה רק במבט לאחור- מההווה לעבר.
אנלוגיה
אפיון ישיר
אפיון עקיף
דמויות
מערך שיעור

זהו שיעור שלישי מתוך מערך שיעורים על הרומן 'בואי הרוח' של הרב חיים סבתו. בשיעור זה נאפיין את הדמויות המשניות, נערוך אנלוגיה בין דמותה של אמו של פרקש לאמו של חיים, נדון בתפקיד הדמויות המשניות, ובהבדלים בין העולים ניצולי השואה לעולים מארצות המזרח.
אנלוגיה
אפיון ישיר
אפיון עקיף
דמויות
מערך שיעור

זהו שיעור רביעי מתוך מערך שיעורים על הרומן 'בואי הרוח' של הרב חיים סבתו. בשיעור זה נאפיין את הרומן מבחינת מבנה ותוכן, נסקור את המוטיבים ואת האמצעיים האמנותיים המרכזיים ביצירה, ונדון על תרומתם ליצירה.
מבנה
מוטיב
שאלות
שיבוץ מקראי
מערך שיעור

זהו שיעור חמישי ואחרון מתוך מערך שיעורים על הרומן 'בואי הרוח' של הרב חיים סבתו. בשיעור זה נלמד את הרקע ההיסטורי של היצירה, ונדון במשמעות שם היצירה ובמסרים העולים ממנה. את השיעור נסיים בתרגיל יצירה החותם את לימוד הרומן כולו.
היסטוריה
הרמז מקראי
מסר
רוח
מערך שיעור

לאחר כמעט חמש שנות נדודים, חוזר מנשה חיים לבוצ'ץ' לעירו בחוסר כל. הוא מגיע ערב הברית של בנה של אשתו קריינדל טשארני, כאשר אשתו וכל אנשי העיר בטוחים שהוא בין המתים. בשיעור זה ננתח את שיבתו של  מנשה חיים הביתה דרך ניתוח מושג "השיבה המאוחרת". (עיון בפרק ד' ו'בסוף דבר' של הסיפור)
בית
נדודים
שינויים
תשובה
מערך שיעור

עבודת חקר ויצירה, הגות ומהות סביב הרומן "בואי הרוח" של הרב חיים סבתו, השיר "גלות" של בלפור חקק ו"פיגומים" של ארז ביטון העוסקים בהיבטים שונים של העלייה ארצה ושל ההתאקלמות המורכבת.
טוען...
אין עוד תוצאות
לא מצאנו תוצאות לחיפוש שלכם,
מוזמנים להמשיך לטייל באתר אולי תמצאו הפתעות
לא מצאנו עוד תוצאות לחיפוש שלכם,
מוזמנים להמשיך לטייל באתר אולי תמצאו הפתעות