השיעור לפנינו הוא שיעור בספרות. הסיפור העומד במרכזו מופיע ברשימה של יצירות ספרות להוראה בכיתות ג'-ד' של החמ"ד. הסיפור אמנם לקוח מהמיתולוגיה היוונית אך הוא מזמן שיח חשוב עם התלמידים על הסתפקות במה שיש, ועל רצונות וחלומות.
מטרת השיעור ללמוד לשמוח ולהודות על מה שיש. נדגיש כי בפסח עם ישראל מודה על כל החסדים הקטנים שנעשו עמו כשיצא ממצרים ומפורטים בפיוט "דיינו". הודיה והלל נמצאים במקום מרכזי בהגדה.
אחרי שבשיעור הקודם נפגשנו עם הסוגה באופן ראשוני , בשיעור הקרוב נבקש להעמיק עוד בתכונותיו של המשל, ולהתנסות בעצמנו ביצירה עצמאית כזו, דרך עיון משותף במשל השועל והכרם. נאמץ לעצמנו את נקודת המבט של ממשיל המשלים- המתבוננת על העולם ומפיקה ממנו ומהתרחשויותיו ערך נוסף ודוגמא לחיים.
השיר שנעסוק בו הפעם מתאר תכונה פלאית של סבתא, ומספר סיפור על נדיבות ואהבה. מתוכו, בשלב ראשון, נקדיש תשומת לב לסבתות ולסבים הפרטיים שלנו, ונזהה גם בהם פלאים אמיתיים. בשיעור העוקב, אחרי שנעסוק במגוון הדברים המייחדים את הסבים שלנו, נתמקד באוכל כמוטיב מרכזי בשיר, ונלמד באופן מעשי על המאכלים השונים העוברים במשפחה של כל אחד ואחת, ועל הקשר של אוכל ובישול למשפחה ואהבה.
בצמד השיעורים הקרובים נפגוש שני משלים שונים, ננתח את עלילתם וייחודם, ונבקש דרכם להכיר את סוגת המשל ואיכויותיה לעומק. מתוך כך, ננסה להבין באיזה אופן נוכל לאמץ ראייה ייחודית זו המאפיינת כתיבת משלים, כדרך עמוקה ומרעננת להתבונן על המציאות סביבנו, ועל חיינו, ולהפיק ממנה תובנות משמעותיות לגביהם.
בשיעור הקרוב נפגוש לראשונה את סוגת המשל דרך קריאה במשלו הידוע של איזופוס "הקמצן". בטרם נעמיק במאפייני סוגת המשל וייחודה, נבקש להקשיב לסיפור כמות שהוא, ולזהות איזה תהליך הוא מעביר אותנו, כקוראים, בדרכו המיוחדת.
השיר "ילדה מזלג וילדה כף" מעורר אותנו להתבונן מחדש בתכונות שאנחנו נוטים לזהות מראש כשליליות בלבד, ולמצוא בהן נקודה טובה, אם לא יותר מכך.. דרך מבט על עצמנו, נערוך בעזרת השיר היכרות עם נקודות כאלה החבויות גם בנפש שלנו
בשיעור הקרוב, דרך מפגש עם השיר "תפילה" נלמד יחד על מהותה ואפשרויותיה הרבות של התפילה האישית, והדיבור הישיר עם הקב"ה. נזמין את התלמידים להעמיק באפשרות הזו, ולהתנסות בכך בעצמם.