סינונים פעילים:
ניקוי כל הסינונים
ניסן
נמצאו:
15
0
0
תוצאות
מערך שיעור

פלייסמנט "יהיה בסדר" מהווה פלטפורמה לשיח מלווה לליל הסדר לאור ימי מלחמת חרבות ברזל. ניתן להשתמש בליל סדר בכיתה ולהדפיס לתלמידים להדהד את השיח גם עם המשפחה בבית.
גאולה
הגדה של פסח
ליל הסדר
מלחמה
מערך שיעור

כיצד נראה שולחן הסדר במספר הגדות שונות, ומה זה מלמד אותנו על שולחן הסדר שלנו?
מערך שיעור

בעקבות סיפורו של רבי נחמן מברסלב, 'תבואה משוגעת', נטייל בין ערמות של תבואה ומשמעויותיהן השונות, נתבונן במשוגעים, בשיגעון ובסימנים שונים בעולם, וננסה להבין מה קורה בעולם שהשתגע.
מערך שיעור

טיול וירטואלי ביצירות אומנות, כהכנה לשולחן ליל הסדר
הגדה של פסח
פסח
מערך שיעור

שאלות על סדר ההגדה - לדיבור ולשיתוף סביב שולחן הסדר.
הגדה של פסח
פסח
מערך שיעור

מדוע דווקא ארץ ישראל ניתנה לעם ישראל?
ארץ ישראל
עם ישראל
מערך שיעור

בשיעור זה נעסוק בשיר 'תסריט' אותו כתבה לאה נבנצל, (1942-) ילדת מסתור שהוחבאה במהלך השואה בבית משפחה פולנית. שיר זה מתמודד עם שאלות של גורל ובחירה.
אהבה
בחירה
גורל
הורים וילדים
למידה משמעותית
מפגש
משבר
צמיחה
קשר
שואה
שליחות
מערך שיעור

מתוך הלימוד של הפיוט "דיינו", העוסק בהודיה לקב"ה על כל הטובות שגמל איתנו, נלמד גם אנחנו כיצד להודות על הטוב בחיינו בדרכים שונות.
הכרת הטוב
פסח
תודה
מערך שיעור

נושא השיעור הינו חירות כחיבור לעצמיות. השאלות המרכזיות שינחו את הדיון לאור המקורות הן: מהי העצמיות שלנו? כיצד נכיר אותה? כיצד נדע להיות נאמנים לה? מהם הכוחות שמרחיקים אותנו מהעצמיות שלנו? כיצד נתגבר עליהם?
חירות
עבודת ה'
עצמיות
מערך שיעור

מטרת השיעור ללמוד לשמוח ולהודות על מה שיש. נדגיש כי בפסח עם ישראל מודה על כל החסדים הקטנים שנעשו עמו כשיצא ממצרים ומפורטים בפיוט "דיינו". הודיה והלל נמצאים במקום מרכזי בהגדה.
ניקיון
פסח
מערך שיעור

דווקא לפני "שולחן עורך", כשכולנו כבר משתוקקים לאכול, מופיע המרור. בשיעור נעסוק בתפקידו של המרור בליל הסדר כמשל לאתגרי החיים עצמם, ועל הצמיחה מתוך ה"מרור" האישי שלנו.
סיפורי חסידים
פסח
מערך שיעור

בשיעור זה נראה שהמכות שבאו על מצרים, הגיעו להם גם כעונש על שיעבוד ישראל וגם כדי לעורר אותם לשוב ממעשיהם הרעים ולהכיר בגדלות ה'.
אדם בחברה
פסח
שמחה
מערך שיעור

בשיעור זה נעסוק בחלק ממושגי השואה דרך ספרה של ג'ודי טל קופלמן: "המגירה השלישית של סבא". הסיפור כתוב מנקודת מבטו של ילד, נכד לסבא וסבתא ניצולי שואה. ספר זה מבקש להנגיש ולתווך את נושא השואה לילדים ולגילאי יסודי.
זכרון
משפחה
שואה
מערך שיעור

נבקש לחולל בין התלמידים והמקור מפגש חדש, קרוב ואישי, מתוך הזדהות ומתוך התייחסות לעובדה שהמלים בו כוללות את כל הדורות כולם, ואותנו בתוכם. נתעכב בעיקר על מילות המשפט הראשון בפיוט, ונכיר לחנים וביצועים שונים שיתווכו לנו את משמעויותיו.
אמונה
גאולה
מסורת
עם ישראל
טוען...
אין עוד תוצאות
לא מצאנו תוצאות לחיפוש שלכם,
מוזמנים להמשיך לטייל באתר אולי תמצאו הפתעות
לא מצאנו עוד תוצאות לחיפוש שלכם,
מוזמנים להמשיך לטייל באתר אולי תמצאו הפתעות