הצעה לקיום מטלת ביצוע בעקבות ספר שמואל א, פרק ט"ז. ביחידה זו נלמד כי התפתחות אישית תלויה בבחירה, למרות הסביבה בה האדם נמצא. נתבונן על חייו של דוד המלך בנערותו וכיצד צמח על אף הקשיים.
בשיעור זה נלמד אודות קינת דוד על שאול ויהונתן: בפתיחת השיעור נלמד אודות ההספד כיום ומאפייני הקינה בתנ"ך. בהמשך השיעור ניישם את המאפיינים תוך לימוד קינת דוד. מומלץ ללמד את השיעור הזה כפתיחה ללימוד קינת דוד על שאול ויהונתן ואחר כך להתעמק במסרים של הקינה באמצעות שני השיעורים הנוספים על העין הטובה של דוד כלפי שאול ועל תפיסת המלחמה של דוד וביקורתו על שאול המופיעים באתר ('קינת דוד-עינו הטובה של דוד', 'תורת הלחימה היהודית דרך קינת דוד').
חז"ל אומרים שמלכותו של שאול לא נמשכה משום "שלא היה בו שום דופי". בשיעור זה נסקור את מלכותו של שאול (טרם הילקחה) לאור עקרון מארגן זה, נראה מה החיסרון בתיאור שלם-כביכול זה, ונדון במשמעות דברי חז"ל לעבודת המידות שלנו.
המאמר דן בתכונותיו של דוד המלך, כפי שהן משתקפות במלחמתו עם גלית (שמואל א, יז), ובאירועים נוספים.
באדיבות 'עיר דוד' - אסופת מאמרים למדריך (כרך א', 189-200).
לאחר שדוד ביסס את ממלכתו בירושלים, הגיעה העת לביסוסה כמרכז רוחני ודתי. בפרקנו מתוארים המעשים והניסיונות של העלאת ארון ה' לירושלים. נלמד גם על מות עוזה במהלך ההעלאה הראשונה ועל יחסה של מיכל לאחר ההעלאה השנייה, ודרכם נגלה שקרבת אלוקים דורשת התבטלות גמורה לרצון ה'. ההתבטלות לה' ולדברו היא המשמעות הפנימית החורזת את מאורעות הפרק כולו. ננסה לגלות היכן היא מופיעה והיכן נדרשת בחיינו וללמוד מדוד מלכנו את סודה.
יחידת לימוד זו מכוונת לסכם את ספר שמואל א' מבחינת יחסי שאול ויהונתן בנו, אך ניתן ללמוד אותה כבר בפרק כ' כמבט מסכם לפרקים ט-כ. מערך זה מותאם יותר ללימוד של כתות בנים.