בשיעור זה נלמד את הסיפור 'בדמי ימיה' של ש"י עגנון, ונדון בציר המרכזי שסביבו מתרחשת העלילה- מערכת היחסים בין הורים וילדיהם, ציפיות,
אכזבות, ומשאלות לב, שהתממשו או נגוזו.
שיעור זה יעסוק ב"דמויות מאירות" בסיפור 'תהילה'- דמותה השטוחה לכאורה של תהילה נבנית ומתעמקת באמצעות בניית "דמויות מאירות" לדמותה של הגיבורה. בשיעור ננסה לעורר את התלמידים לחשוב על "דמויות מאירות" חיוביות ושליליות בחייהם, ויתרה מזאת, על חשיבות היותנו בני אנוש החיים בחברה, והלומדים זה מזה, בזכות הדמיון והשוני המתקיימים בין כל פרט ופרט.
נעסוק במבט כללי על העיירה שבוש ועל הנורמות החברתיות המתקיימות בה. נעורר את דעתם של התלמידים לחשוב על שאלות לגבי החברה בה הם חיים, ולא לקבל כאקסיומות הנחות יסוד שכיחות אותן מכתיבה החברה.
לפניכם מערך הוראה לסיפור 'המלבוש'. המערך מותאם למספר שיעורים – תלוי בכיתה ובמורה. המערך אינו כולל את כל הנושאים העולים מהסיפור, אלא רק את העיקריים ביניהם. במערך זה נדון באלגוריה שבסיפור, באלמנט הגרוטסקי והאירוני שבעלילה, במוטיב הלבוש והדחייה, בסגנון הסוריאליסטי, ובמקורות שונים המהווים תשתית לסיפור.
בשיעור שעבר עסקנו בחברה הכללית בעיירה שבוש ובערכי היסוד עליהם היא בנויה, ושאלנו את עצמנו- איפה אני עומד ביחס למתרחש בחברה שלי? בשאלות אלה נוסיף וניגע בשיעור להלן, אך דרך התבוננות בדמויות המרכזיות בסיפור, ובבחירותיהן השונות מול החברה בה הן חיות. ננסה לבחון מה מידת ההזדהות שאנו חשים כלפי מעשיהן, ומה זה מעיד עלינו, על רצונותינו, ועל המקום אותו תופסת החברה וערכיה בחיינו.
לאחר כמעט חמש שנות נדודים, חוזר מנשה חיים לבוצ'ץ' לעירו בחוסר כל. הוא מגיע ערב הברית של בנה של אשתו קריינדל טשארני, כאשר אשתו וכל אנשי העיר בטוחים שהוא בין המתים. בשיעור זה ננתח את שיבתו של מנשה חיים הביתה דרך ניתוח מושג "השיבה המאוחרת". (עיון בפרק ד' ו'בסוף דבר' של הסיפור)