הצעה להוראת השיר "הערבית שלי אילמת", מאת אלמוג בהר. שיר זה מניח כי יש קשר הדוק בין זהות לשפה ומתמודד עם הפער שבין רגשות חמים וקרובים לשפת ההורים הסבים והסבתות, לבין רגשות קשים של ריחוק ושנאה לשפת האויב. מתוך כך מתמודד השיר עם הזהות המסוכסכת העולה מפערים אלו.
בשיעור זה נלמד את השיר 'אחר חצות' של שלמה אביו העוסק בקשר אל עולם שאבד. נחשוב על האפשרות ועל אי-האפשרות להתחבר עם צלילים ומראות רחוקים מאתנו בזמן ובמרחב. נחשוב כיצד אפשר לחיות, לחלום, לקוות ולהתגעגע אל מול הנתק. נעורר דיון בשאלות של זהות ושייכות קרבה וניכור, נברר מהם גבולות הישראליות, ומה היחס שלנו לתרבויות מהם צמחה ישראליות זו.
נלמד את שירו של דן פגיס 'דו רגל', נדון במשמעות השיר ובהבדלים בין אדם לחיה, ונראה כיצד האדם יכול לעיתים להתנהג כחיה, אבל רק הוא יכול להגיע לשיאים וגבהים.
כיצד בכל גיל רואים וחווים את הדרך, את מסע החיים? נראה את הזקן היושב בצד הדרך ומתבונן על החיים, לא כאוסף ימים שעוברים, אלא כימים יקרים שיש להתענג עליהם, ונישא תפילה שמבט זה של התחדשות יומיומית ילווה אותנו לאורך כל תקופות החיים.
נראה שלוש דמויות המייצגות שלוש אפשריות של התבוננות על מציאות של שבר- החכם הפסימי, השוטה שמכחיש והחולם שמרגיש, ונראה כי מדובר בשלושה שלבים של התמודדות עם שבר.