ברוכים הבאים לאתר החדש של לב לדעת!
האתר בתקופת הרצה וחלק מהתכנים עדין נמצאים רק באתר הישן, מוזמנים לבקר גם שם
התלמידים יצפו בסרטון זה. לאחר הסרטון המורה יפנה את תשומת לב התלמידים, לתגובת הפנים של הנערים – הפתעה. לאחמ”כ המורה ישאל:
עיסוק קבוצתי בטקסטים מהתנ”ך הקשורים לתחפושת/מסכה. העיסוק ילווה בשאלות מנחות. המורה ימנה ראש קבוצה שיהיה אחראי לביצוע המשימה הקבוצתית.
כל ראש קבוצה יציג את בקצרה את המקור שקיבלה הקבוצה ואת התשובות לשאלות עליהן נדרשו לענות. תלמידי הכיתה יהיו רשאים לשאול את ראש הקבוצה בתום דבריו.
כל תלמיד יענה בכתב על השאלות הבאות:
נזמין את התלמידים לביים מצב בו הם נדרשים להשתמש במסכה. נבקש שבסוף הפעילות יסבירו לכיתה מדוע בסיטואציה שתיארו היה צורך במסכה (בושה, פחד, התחזות לאחר, צניעות, הערמה).
נבקש שלושה – ארבעה מתנדבים. המתנדבים יקבלו פתק עם הנחיות למשחק. הם יידרשו לגלם את הסיטואציה בה אחת מהדמויות התנ”כיות משתמשת במסכה (משה, אדם הראשון, שאול, אחאב וכו’). התלמידים יוכלו לדובב את האירוע כראות עיניהם (כאשר האחד פותח בשיח והשני עונה לו).
הערה: שאלה שיכולה להישאל בשלב יותר מוקדם : תאר את כל המסכות שהיו במגילה (הקב”ה נעלם , אסתר לא מגדת את מולדתה, המן – כאילו רוצה בטובתו של המלך, אך חושב רק על האינטרס האישי וכו’).
חז”ל שואלים: ‘אסתר מן התורה מניין’ ? עונה הגמרא : ואנכי הסתר אסתיר פני ביום ההוא.
כפל המילה אסתר הוא ההקשר של המכה לפורים.
ניתן לדמות את הדבר לסימן מינוס , שכאשר מופיעים שני מינוסים אחד אחר השני, התוצאה היא פלוס = חיובית.
במילים אחרות ניתן לומר, שמסכה בפורים היא סוג של הפוך על הפוך ואז אנו נחשפים למקור.
זוהי גם הסיבה של ונהפוכו. ביום יום אנו מלאי מסכות, בא פורים ואומר לבשו מסכה, על המסכה הקיימת ואז תחזרו למקוריות.
ניתן לומר באותו אופן שזוהי גם משמעות שתית היין בפורים. רק כאשר נכנס היין, יוצא הסוד, וממילא מתגלת המקוריות, ואין צורך במסכה בהסתר.
מעוניינים בתיאום פגישה, הזמנת חומרים, ליווי לבית הספר, או כל שאלה אחרת, אנא פנו אלינו כאן ואחד מנציגינו יחזור אליכם בהקדם.
לב לדעת – המכללה האקדמית הרצוג, אלון שבות 90433
[email protected]
לקבלת עידכונים שוטפים
היו הראשונים להוסיף תגובה בנושא