ברוכים הבאים לאתר החדש של לב לדעת!
האתר בתקופת הרצה וחלק מהתכנים עדין נמצאים רק באתר הישן, מוזמנים לבקר גם שם
נכתוב על הלוח את המילה “תפילה” ונבקש מהתלמידים להגיד תפילות שהם זוכרים מהתנ’ך.
נכתוב את תשובותיהם על הלוח.
בתנ”ך שלנו יש הרבה סיפורי תפילה, כל מיני סוגים של תפילה. יש תפילות של בקשה, יש תפילות של שבח ויש תפילות של הודיה. בהרבה תפילות יש גם את זה וגם את זה.
השיעור שלנו יעסוק בארבע תפילות.
נחלק את הכיתה לארבע קבוצות (אפשר גם ליותר, ותוכן הקבוצות יחזור על עצמו). כל קבוצה תקבל דף קריאה ומשימות,. (כל קבוצה תקבל תפילה אחרת).
לפני תחילת העבודה, נבקש מכל קבוצה לבחור בעלי תפקידים:
לאחר שכל הקבוצות סיימו לעבוד- כל קבוצה מציגה את העבודה שלה בפני הכיתה.
השלב האחרון של הצגת העבודות- מאפשר לכל תלמיד בכיתה ללמוד עוד שלושה סיפורים שמציגות הקבוצות האחרות, ולכן כדאי להקדיש לו מספיק זמן.
נזמין לשיתוף תלמידים שיגידו איזה מהסיפורים ששמע מחבריו נגע בו במיוחד.
נסכם את מה שלמדנו מהתפילות השונות, ונזמין את התלמידים לבחור תפילה נוספת שהם מוצאים בתנ”ך, שכתבנו אותה קודם על הלוח או חדשה.
נבקש מכל תלמיד לתת לתפילה שבחר כותרת ולכתוב איזה סוג של תפילה זו לדעתו? (בקשה, הודיה, שבח).
פתחנו בשאלה על תפילות הקיימות בתנ”ך. התמקדנו בארבעה סיפורי תפילה וכל קבוצה ענתה על דף משימות סביב התפילה שקיבלה. עשינו משוב על מה שכל קבוצה הציגה וסיימנו בחיפוש אחר עוד תפילה מהתנ”ך שעונה על אחד מהקריטריונים של הודיה/ שבח או בקשה.
מעוניינים בתיאום פגישה, הזמנת חומרים, ליווי לבית הספר, או כל שאלה אחרת, אנא פנו אלינו כאן ואחד מנציגינו יחזור אליכם בהקדם.
לב לדעת – המכללה האקדמית הרצוג, אלון שבות 90433
[email protected]
לקבלת עידכונים שוטפים
היו הראשונים להוסיף תגובה בנושא