ברוכים הבאים לאתר החדש של לב לדעת!
האתר בתקופת הרצה וחלק מהתכנים עדין נמצאים רק באתר הישן, מוזמנים לבקר גם שם
נכתוב על הלוח את המילה “תעודה”. נשאל את התלמידים האם הם בעבר עצרו לבחון את המלה הזאת, מה המקור שלה, המשמעות המילולית שלה וכו’.
נשאל:
נרשום את התשובות העולות מדברי התלמידים על הלוח (תיעוד, ועדות ועוד)
נשאל:
נשוחח מעט על הפער המובנה בן הצורך לבן הכלי. ישנו צורך רגשי ופרקטי בסיכום, הערכה ודווח על מצבנו הלימודי, החברתי ועוד. יחד עם זאת, התעודה הינה כלי צר בכדי לספק מענה רחב מספיק.
נשאל:
נזמין את התלמידים למפגש בו נערוך “הערכה משלימה” זה לזה, ולעצמנו, לקראת קבלת התעודות הפורמליות .
כדי להיכנס לאווירת ההערכה, בדגש על עין טובה, נפנה להתנסות קבוצתית מהירה וקלילה.
נחלק אקראית לתלמידים פתקים מקופלים משני סוגים:
נבקש מהתלמידים, בסבב, לציין את שם החבר שאת שמו קבלו בפתק הראשון, ולהציע באיזה “מקצוע” אותו תלמיד קיבל ציון כזה. חשוב להסביר שהתחום אותו אנחנו מעריכים היום הוא לחלוטין לא זה הלימודי, אלא האיכויות הטובות האחרות הרבות שיש בנו, ושאנחנו מזהים בחברים שלנו.
נסכם את הסבב ונשאל:
נעיר את תשומת הלב לעין הטובה שהובילה את הסבב כולו.
ייחדנו מבט לזיהוי נקודה טובה אצל חבר לכתה, ולמבט הזה יש כח וערך גדול עבור כל אחד מאיתנו.
לעיתים, אנחנו נוטים לקבל בחשדנות עין טובה ולהתייחס יותר לביקורת שלילית שמופנית כלפינו. יחד עם זאת, עין טובה היא מפתח חשוב ומשמעותי ביחסים בינינו ובתפיסה העצמית הפנימית שלנו.
נשאל:
להעמקת הדיון, נתמקד במושגים “כף זכות” ו”נקודה טובה”.
לראות טוב באדם אחר זאת משימה שלפעמים קלה יותר ולפעמים קלה פחות, אך לרוב, הקושי האמיתי מתגלה כשאנחנו באים ומבקשים להפעיל “עין טובה” גם כלפי עצמנו. אנחנו כותבי התעודות הקשוחים ביותר לעצמנו. רבים מוצאים את עצמם נוטים להתמקד באשר טעון שיפור בתוכם, ומתעלמים מהנקודות הטובות הרבות שיש בהם. ר’ נחמן קורא לנו בדבריו להתבונן בעצמנו באותה מידה של חסד וחיפוש הטוב שאנחנו מבקשים להפעיל על הזולת. ושלולא העין הטובה הזאת, הפנימית, לא נוכל להחיל את המבט הזה באמת גם על האחר.
נבקש מהתלמידים להוציא את התמונות המודפסות של פניהם שהביאו עמם.
בהשראת המדור “ענייני פנים” של מוסף הארץ, ננחה את התלמידים להתבונן בתמונתם, ולכתוב לגבי כל חלק בפנים (מצח, אף ,עיניים, אזניים, לחיים, פה , סנטר וכן הלאה) משהו חיובי אחד.
הדגש צריך להיות על המשמעות הסמלית של כל חלק, ולא על המראה שלו. כדי לאפשר התמקדות בסמל ולא בצורה הפיזית, נבקש מהתלמידים להקדים ולשאול את עצמם על כל איבר:
נדגיש, שניתן גם להזכיר צדדים הטעונים שיפור בעצמנו, העולים על דעתנו במהלך התרגיל. אבל, המבט בכללותו צריך להיות אוהד ומפרגן, לצאת מנקודת ההנחה שאנחנו רוצים להתבונן דווקא בטוב שבנו.
נציין שהתרגיל הוא אישי לחלוטין, ולא נציג אותו בפורום הכללי בתום המלאכה, ולפיכך תלמיד יכול לכתוב את מחשבותיו ללא חשש שייתפס ביהירות או להיות חשוף לכל ביקורת אחרת.
לא נערוך סיכום ועיבוד של החוויה במליאת הכתה. אלא, נחלק מעטפות ונבקש מהתלמידים לקפל ולהכניס אליה את התמונה, עליה יכתבו:
“ל__________ (את שמם) לפתוח רק בתאריך _______________ (אותו יום, בשנה הבאה) “
נשלח את התלמידים עם ברכה לשנת גדילה, העמקה והתפתחות בכל אותם דברים מופלאים שראו בעצמם ושראו בהם חברים.
מתוך אמונה שבכל שנה, כשיקראו את הדברים הנפלאים האלה, יוכלו להוסיף עליהם עוד ועוד.
מעוניינים בתיאום פגישה, הזמנת חומרים, ליווי לבית הספר, או כל שאלה אחרת, אנא פנו אלינו כאן ואחד מנציגינו יחזור אליכם בהקדם.
לב לדעת – המכללה האקדמית הרצוג, אלון שבות 90433
[email protected]
לקבלת עידכונים שוטפים
היו הראשונים להוסיף תגובה בנושא