ברוכים הבאים לאתר החדש של לב לדעת!
האתר בתקופת הרצה וחלק מהתכנים עדין נמצאים רק באתר הישן, מוזמנים לבקר גם שם
נתחיל במתודה קצרה לפתיח השיעור. נבחר נציג שיעמוד אל מול הכיתה, נבקש כי ייצג את דמות השופט עתניאל בן קנז. כאשר התלמיד נעמד, שאר הכיתה מפנה אליו שאלות שהוכנו מראש או כאלה שעלו בראשם. הנציג מוזמן לנסות ולענות על השאלות.
לאחר שאילת השאלות, נציין בפני הכיתה כי היום נלמד על כוחו המיוחד של עתניאל בן קנז. כח זה, אנו צפויים לזהות ולגלות גם אצל השופטים האחרים.
נפתח את דף הפסוקים מהשיעור הקודם, נקרא בהם שוב. הפעם נבקש מהתלמידים להקיף בעיגול את הפסוק המלמד על הכח המיוחד שקיבל עתניאל מה’.
נשאל,
מה כוונת הפסוקים כשנאמר “ויהי עליו רוח ה'”?
נסביר, כי הפירוש המקובל הוא שהשופט קיבל מה’ כח נפשי ופיזי, גבורה, חכמה ועוד תכונות אשר אפשרו את הנהגת העם.
נבחן יחד עם התלמידים את הפסוקים ונלמד מידע על עתניאל בן קנז. תחילה, מסופר על עתניאל בן קנז שהיה האח הקטן של כלב, וששרתה עליו רוח ה’.
נשאל,
נסביר כי עדיין לא למדנו על כלב בספר במדבר. יחד עם זאת, נזמין את התלמידים שזוכרים את דמותו מפרשת השבוע לספר עליו.
נסכם את התשובות ונציין כי כלב בן יפונה הופיע סביב סיפור חטא המרגלים. היחידים שלא חטאו בחטא זה מבן כל המרגלים היו כלב בן יפונה ויהושע בן נון, בזכות אומץ ליבם ואמונתם בה’. יהושע בן נון היה המנהיג של עם ישראל אחרי מותו של משה, ואחיו של כלב היה השופט הראשון לאחר מותו של יהושע.
בתחילת ספר שופטים, מסופר על מות יהושע ועל כך ששבט יהודה ממשיכים לכבוש את הארץ, בהנהגתו של כלב בן יפונה. אחד מאלה שעזרו בכיבושים אלו הינו עתניאל בן קנז- אחיו הקטן של כלב. כלב מתואר כאדם מאמין וגיבור, אחיו למד ממנו ובחר ללכת בדרכיו.
כמו אחיו, גם עתניאל היה גיבור ומבורך על ידי ה’.
“רוח ה'”, זה היה כוחו מול האויבים ומול בני ישראל.
על כלב מסופר (במדבר כד):
נשאל,
נאסוף את התשובות שיתקבלו מהתלמידים. נסביר כי חלק מהמפרשים מתייחסים למוכנות לעמוד איתן מול האחרים, להיות דבק במסורת אבות ובאמונה בה’. בעיקר, לא להיכנע לרוח התבוסתנית של המרגלים האחרים.
נבקש מהתלמידים לדמיין מפגש בין כלב לעתניאל ועל התוכן שעלה בשיחה,
ה’ נתן לעתניאל מרוח גבורתו להושיע את ישראל ולנצח במלחמה.
נשאל,
נאסוף את המידע משני השיעורים ונסכם לילדים. נזכיר את הלימוד מהשיעור הקודם שהתחבר להיום. נשוחח על הפסוקים, הסיפור והדמות המיוחדת של עתניאל. נסיים בביטויים שלמדנו ועל ההתערבות האלוהית.
מעוניינים בתיאום פגישה, הזמנת חומרים, ליווי לבית הספר, או כל שאלה אחרת, אנא פנו אלינו כאן ואחד מנציגינו יחזור אליכם בהקדם.
לב לדעת – המכללה האקדמית הרצוג, אלון שבות 90433
[email protected]
לקבלת עידכונים שוטפים
היו הראשונים להוסיף תגובה בנושא