ברוכים הבאים לאתר החדש של לב לדעת!
האתר בתקופת הרצה וחלק מהתכנים עדין נמצאים רק באתר הישן, מוזמנים לבקר גם שם
נכתוב על הלוח, בגדול (או נציג בבריסטול) את המילה ‘בגד’ (כדאי ללוות באיור של בגד) ונעורר דיון: מה זה בגד? מה מטרתו? לשם מה אנחנו מתלבשים? מתי זה התחיל?…
כדאי להמתין ולאפשר התייחסות לכל שאלה לפני ש’זורקים’ שאלה נוספת.
א. נקרא את הפסוקים מבראשית. נקדים שאנו עומדים לקרוא סיפור מוכר אך בהסתכלות מעט שונה מהרגיל. נבקש כי במהלך הקריאה המשותפת ישימו לב לבגד ולמקומו בסיפור
ב. לאחר הקריאה נבקש מהתלמידות להעלות שאלות ומחשבות שעלו בהן תוך כדי הקריאה.
נקודות מעניינות שעשוית לעלות:
משחק המילים בין היותם ערומים לערמומיותו של הנחש,
האכילה מעץ הדעת פוקחת את העיניים לעירום- מודעות.
שני שלבים- הם תופרים לעצמם חגורות, הקב”ה עושה להם כותנות.
בושה בעירום מול הקב”ה.
המודעות מובילה לבושה והסתתרות.
נעלה שאלות: מה כל זה אומר על הלבוש? האם המודעות והבושה הן חיוביות או שליליות? מה משמעות החגורות והכותנות? ועוד…
.
ב.
א.נלמד יחד את המדרשים שבדף המקורות ונתייחס לכמה נקודות:
1. תפירת הבגדים מעץ התאנה ומעור הנחש- ניתן להבין בשתי דרכים הפוכות: הבגד הוא תזכורת תמידית לחטא, ביטוי לאשמה ולבושה או שהוא ביטוי לתיקון ולהעלאת הטוב מן המעשה?
2. בתורתו של רבי מאיר כתוב “אור”- ולא “עור” מה משמעות ההבדל? שוב אנו רואים כאן כפילות ביחס אל הבגד- האם הוא גילוי של אור פנימי, או שייך למשהו חומרי ונמוך?
ב. נלמד את דברי הרב דרייפוס אודות צניעות ובושה מתוך הספר “ויקרא שמם אדם” (ניתן להוסיף גם את המאמר של הרב שג”ר המצוי בהרחבה): “הצניעות אינה באה להחניק את התשוקה אלא דווקא לכונן אותה” הצניעות כרמז. האיזון העדין הבא בהרמוניה של התורה בין הכיסוי לבין הגילוי של הנשיות. ועוד…
לסיום המערך בנושא צניעות: נביא לכיתה חומרי יצירה רבים, ובעיקר- הרבה בדים בצבעים ובמרקמים שונים וכל אחת צריכה ליצור משהו שיביע רעיון מסוים שהיה משמעותי לה בלימוד על הצניעות.
פתחנו בדיון ראשוני על מהותו ומטרותיו של הבגד. על רקע חשיבה ראשונית זו קראנו יחד את סיפור אדם וחוה בגן עדן מתוך מבט על תפקידו של הבגד בסיפור. העלנו הבנות ושאלות. כדי לנסות לענות על השאלות ולהגיע לברור מעמיק של הנושא עברנו ללימוד דף המקורות. דנו בהבחנה בין צניעות ובושה וראינו שהצניעות אינה מכוונת להדחקת התשוקה אלא דווקא לכינונה. סיימנו במשימה בה כל משתתפת הכינה יצירה המשקפת רעיון שהיה לה משמעותי בלימוד על הצניעות
מעוניינים בתיאום פגישה, הזמנת חומרים, ליווי לבית הספר, או כל שאלה אחרת, אנא פנו אלינו כאן ואחד מנציגינו יחזור אליכם בהקדם.
לב לדעת – המכללה האקדמית הרצוג, אלון שבות 90433
[email protected]
לקבלת עידכונים שוטפים
היו הראשונים להוסיף תגובה בנושא