ברוכים הבאים לאתר החדש של לב לדעת!
האתר בתקופת הרצה וחלק מהתכנים עדין נמצאים רק באתר הישן, מוזמנים לבקר גם שם
נזמין את התלמידים לכמה דקות של שקט וחשיבה.
נבקש מהתלמידים לכתוב לעצמם :
לאחר סיום זמן הכתיבה נזמין את התלמידים לשתף.
נבקש מהתלמידים לכתוב לעצמם במחברת: מדוע אנו מדליקים נרות חנוכה.
נתלה או נקרין על הלוח תשובה לשאלה זו מתוך קיצור שולחן ערוך. :
לאורה נשמע את תשובות התלמידים לשאלה זו.
נבקש מהתלמידים לקרוא שנית את המקור ולהגדיר את שתי המטרות העיקריון המופיעות בו.
נכתוב על הלוח:
בשיעור זה נתמקד במטרה הראשונה – פרסום הנס.
נתלה או נקרין על הלוח ציור של שעון ובית.
נבקש ממתנדב לגשת אל הלוח ולצייר על השעון ועל הבית את המיקום והזמן הנכונים לדעתו- בליווי הסבר. במידה ויש תלמידים שחושבים אחרת מהתלמיד שצייר, נזמין אותם לצייר היכן הם חושבים שנכון להדליק את החנוכייה.
נמשיך ונקרא עם התלמידים מתוך שולחן ערוך ונראה מה התשובה שמופיעה שם לגבי מקום וזמן ההדלקה. מומלץ להקרין או לתלות את המקור על הלוח.
המיקום:
הזמן:
נדון עם התלמידים על מהות פרסום הנס:
אמנם, מעיקר הדין, לכתחילה יש להדליק את הנרות כלפי הרבים בשעה בה כולם יכולים לראות אותם. היינו מצפים שאם לא היה ניתן לפרסם את הנרות, לא היה טעם להדליק אותם, אך אנחנו רואים מהכתוב שיש משמעות אפילו להדלקת נר כל לאדם לעצמו על שולחנו.
אנחנו נדרשים לפרסם את הנס קודם כל לעצמנו. למלא את ביתנו באור, גם אם אין הוא מאיר החוצה. מיקום הדלקת הנרות הוא בבית ולא בתוך שטח ציבורי ענק. מתוך הבית הנרות צריכים להיות מופצים החוצה, ולכן גם כשלא ניתן להפיץ- בוודאי שיש משמעות גם להדלקת הנר בבית.
נחלק לכל תלמיד “דף עיתון“. נספר להם שהעיתון הזה שהם כותבים – יתפרסם לעצמם בלבד.. עליהם לכתוב כתבה שהנושא שלה הוא: “משמעות הדלקת הנרות לעצמי”.
לאחר השלב הראשוני בו כל אחד כותב לעצמו, נזמין את התלמידים להתחלק לקבוצות קטנות (מומלץ עד ארבעה תלמידים) ולכתוב דף משותף. את הדפים ניתן לתלות בכיתה או לאגוד לעיתון כיתתי לכתוב חנוכה.
כיום, כמעט כל דבר שאנחנו עושים, אנחנו רוצים מיד להראות או לפרסם. לכל חוג יש בסוף שנה הופעה, ולכל טיול – יש אלבום תמונות. חשוב תמיד לשאול את עצמנו האם היה ערך לחוג גם אם לא הייתה הופעה בסוף השנה? האם הטיול היה מאבד את משמעותו אם לא היינו מצלמים בו?
הלכות חנוכה מלמדות אותנו שיש חשיבות גדולה לפרסום, אך הפרסום לא מתחיל אצל האחר אלא אצלנו. קודם כל אנחנו צריכים לפרסם לעצמנו ומתוך כך הדברים יצאו החוצה באופן הנכון והמתאים.
פתחנו בתרגיל עךל פרסום. למדנו את ההלכה על פרסום הנס בהדלקת נר חנוכה וראינו שחשיבות הפרסום מתחילה דווקא אצלנו ולא אצל האחרים. סיימנו בהכנת דף פרסום ל’עיתון’ שיפורסם אך ורק לנו..
מעוניינים בתיאום פגישה, הזמנת חומרים, ליווי לבית הספר, או כל שאלה אחרת, אנא פנו אלינו כאן ואחד מנציגינו יחזור אליכם בהקדם.
לב לדעת – המכללה האקדמית הרצוג, אלון שבות 90433
[email protected]
לקבלת עידכונים שוטפים
היו הראשונים להוסיף תגובה בנושא