ברוכים הבאים לאתר החדש של לב לדעת!
האתר בתקופת הרצה וחלק מהתכנים עדין נמצאים רק באתר הישן, מוזמנים לבקר גם שם
כסיכום לכל שלבי הלימוד של פרק זה נצפה עם הבנות בסרט חתונה שידגים בצורה ממשית את כל העקרונות ההלכתיים שלמדנו בפרק זה. תוכלי להביא סרט חתונה שלך או של מכרים שלך או במידה והצפייה בסרט של אנשים מוכרים נראה לך מביך ולא מתאים, תוכלי למצוא באתר “יוטיוב” כמה סרטי חתונה של זוגות לא מוכרים. במהלך הצפייה בסרט הבנות יצטרכו לרשום את כל המעשים בעלי המשמעות ההלכתית שהן רואות ולהגדיר את תפקידם (ניתן לבצע את המשימה הזאת כבוחן מסכם לפרק). לאחר שהבנות כותבות את התשובות שלהן למשימה, נצפה עם הבנות שוב בסרט ונגדיר יחד בקול את שמהלך החתונה מציג. אפשר לתת לבנות במשימה העצמאית או רק בצפייה המשותפת לציין את כל השלבים בהם ישנה מחלוקת הלכתית או שינויים במהלך הדורות כפי שנלמד בחומר.
כל אחת מהבנות תתבקש לחשוב על שלב אחד מתוך התהליך הנלמד שמעורר בה רצון וסקרנות והבנה ומשמעות ועל שלב אחר שמעורר בה סימני שאלה, קושי ואתגר להבנה. בסבב נבקש מהבנות לשתף בשלבים עליהם חשבו. תוך כדי הדיון, נרשום את השלבים על הלוח לפי הסדר. סביר להניח שמה שיהיה קשה לאחת יהיה מסקרן לאחרת וכך סך השלבים יצופו שוב בחלל החדר ויגיעו תוך אתגר למגע וחשיבה על היחס שלנו אליהם.
כסיכום לנקודות שפגשנו במהלך הפרק, אנחנו מבקשים לעורר דיון ומחשבה סביב כמה מהנקודות שעלו בפרק. נניח בפינות הכיתה ארבעה כרטיסים ובהם נושאים שונים לדיון ומחשבה: אהבה וביסוסה במחויבות, קשר רוחני וקשר פיזי בין בני זוג, קידושין כמעשה קניין, חתונה כאבן בבניין ירושלים. הבנות יסתובבו בחדר ויתיישבו ליד הכרטיס שעוסק בנושא שהכי נגע והיה משמעותי עבורן במהלך הלימוד. לאחר גיבוש הקבוצות תדון כל קבוצה בנושא שקיבלה ובהבנות שהתגבשו אצלה לגביו במהלך לימוד הפרק. כל קבוצה תכתוב מסמך ובו תסכם את ההבנות שנולדו אצלה ביחס לנקודה הנידונה ותקריא אותו בהמשך לכל הכיתה.
במהלך הלימוד פגשנו שלושה אופנים של יצירת קשר בין איש לאשה: לפני מתן תורה, בתקופת חז”ל, החל מתקופת הגאונים (אפשר גם להתייחס לתקופה המודרנית ולשינויים שחלו בצורת השידוכין בתקופה זו). כל בת תבחר את אחת מהתקופות ותכתוב מכתב אהבה מאיש לאשה או להיפך שיבטא את הנקודות המייחדות את אופן הקשר בתקופה שבחרה. לאחר הכתיבה נסכם על הלוח את המאפיינים הייחודים לכל תקופה ואת הגלגול שעבר מוסד הנישואין מלפני מתן תורה ועד היום. אם יש בנות שמוכנות לשתף במה שכתבו את כל הכיתה ניתן להשתמש בכתיבה שלהן כחלק מהסיכום. לחילופין אפשר לוותר על תרגיל הכתיבה ולבקש מהבנות בקצרה לסכם את שלושת התקופות שפגשנו ואת המאפיינים המיוחדים של כל תקופה.
לחילופין, או בנוסף לכתיבה, נוכל לבקש כשיעורי בית או כמשימה בכיתה מכל אחת מהבנות לבחור את אחד מהשלבים בתהליך הנישואין וליצור דגם, לצייר ציור, לבחור שיר, לכתוב קטע שיבטא את מקומו בתוך התהליך כפי שהבת תופסת אותו לאחר הלימוד.
פתחנו בצפייה בסרט חתונה וניסינו ליישם את הדיע שרכשנו ולזהות את השלבים השונים בטקס, ולהתחיל להעלות תחושות שונות ביחס אליהם. התחלקנו לקבוצות דיון לפי הנושאים העיקריים וגיבשנו מעין ‘ניירות עמדה’ בנושאים, ושמענו את הדעות השונות. לסיכום ניסינו להמחיש את שלבי הקידושין ואת אופי הקשר בין איש ואישה בתקופות שונות על ידי תרגיל כתיבה ויצירה.
מעוניינים בתיאום פגישה, הזמנת חומרים, ליווי לבית הספר, או כל שאלה אחרת, אנא פנו אלינו כאן ואחד מנציגינו יחזור אליכם בהקדם.
לב לדעת – המכללה האקדמית הרצוג, אלון שבות 90433
[email protected]
לקבלת עידכונים שוטפים
היו הראשונים להוסיף תגובה בנושא