ברוכים הבאים לאתר החדש של לב לדעת!
האתר בתקופת הרצה וחלק מהתכנים עדין נמצאים רק באתר הישן, מוזמנים לבקר גם שם
את השיעור נפתח בחצר בית הספר, נבקש מהילדים לעמוד במעגל ונפזר באוויר את שקית הנוצות או את שבבי הנייר שהבאנו.
נבקש מהתלמידים לאסוף את שפיזרנו.
ניכנס לכיתה ונחוד לילדים חידה:
אם התלמידים מתקשים להשיב, נעזור להם באמצעות רמזים. (אני חלק מהפנים, אני אדומה וכו’).
אין צורך להשיב, ניתן לילידים זמן לחשוב.
נחלק לילדים עותק של הספר ‘נוצות ברוח’ ונספר להם על ‘ספריית פיג’מה’ אשר מחלקת ספרים לילדים בגנים וכעת גם בבתי הספר. נאפשר לכל ילד לכתוב את שמו בעמוד הראשון של הספר (תחת הכותרת “הספר הזה שייך ל____”).
גם ילדים ‘גדולים’ שכבר יודעים לקרא אוהבים להאזין לסיפורים, נבקש מהילדים לעיין בספרים במשך כמה דקות. לאחר מכן אנו נקריא את הסיפור, עד למקום בו הרב אומר לאישה כי היא עשתה מעשה חמור ביותר.
נעצור בתמונת הרב:
נתבונן באיור נוסף של האישה הרכלנית:
נרשום את טענות התלמידים על הלוח. לאחר ש’נשתכנע’ בצדקת טענות הילדים נשאל:
המשך קריאת הסיפור:
נקריא את הסיפור עד סופו.
נראה לילדים את הספר “שמירת הלשון” שחיבר ה’חפץ חיים’, רבי ישראל מאיר הכהן מראדין. נספר להם כי זהו ספר הכולל פרטי הלכות המתארות מה מותר לומר ומה אסור, איך צריך לנהוג כאשר שומעים לשון הרע ועוד.
החפץ חיים שואל:
ומשיב : (הלכות לשון הרע, כלל ד’, סעיף י”ב ):
נכתוב את השלבים בתיקון אמירת לשון הרע,
נאזין לשיר ‘מי האיש’ בביצועו של ארז לב-ארי, במהלך ההאזנה נבקש מהתלמידים לחשוב על דרכים שיעזרו לכל אחד מהם לשמור על לשונו מדיבור רע.
נכתוב את הפסוק על הלוח המולחן:
בסיום ההאזנה, תלמידים המעוניינים בכך יכולים לשתף בעצות שיעזרו להימנע מלשון הרע.
נכתוב כללים לשמירת הלשון בכיתה.
נסכם: למילים שלנו כוח להשפיע על המציאות ועל אנשים הקרובים לנו. הסיפור “נוצות ברוח” מדגים כיצד המילים שיוצאות מן הפה מתפזרות כמו נוצות ברוח. קשה “לתפוס” אותן ולדעת לאן יגיעו, מי ישמע אותן ואיזה נזק הן יחוללו. אם נדפדף בין דפי הספר נראה את הנוצות פזורות בכל עמוד, כמו המילים שלנו שיוצאות מהפה שלנו כמו חיצים וקשה מאוד להשיב אותם חזרה. בכיתה בה שומרים על הלשון, נמנעים מרכילות ומלשון הרע תשרור אווירה נעימה ובטוחה יותר.
פתחנו במשימה לאסוף נוצות. עם הסיפור, דיברנו על החשיבות והקושי הגדול ‘לאסוף’ שברים ומילים אחרי שפגענו במישהו ואמרנו עליו לשון הרע. הכרנו את החפץ חיים והספר החשוב שהוא כתב ולמדנו את הצעתו איך כן ניתן לתקן לשון הרע. סיימנו עם הלחן של “מי האיש” וחשיבה על דרכים להמנע מלשון הרע.
מעוניינים בתיאום פגישה, הזמנת חומרים, ליווי לבית הספר, או כל שאלה אחרת, אנא פנו אלינו כאן ואחד מנציגינו יחזור אליכם בהקדם.
לב לדעת – המכללה האקדמית הרצוג, אלון שבות 90433
[email protected]
לקבלת עידכונים שוטפים
היו הראשונים להוסיף תגובה בנושא