ברוכים הבאים לאתר החדש של לב לדעת!
האתר בתקופת הרצה וחלק מהתכנים עדין נמצאים רק באתר הישן, מוזמנים לבקר גם שם
נספר לתלמידים שביום העצמאות מחלקים את ‘פרס ישראל’ שהוא פרס יוקרתי שמעניקה מדינת ישראל בכל יום עצמאות מדי שנה. נבקש מהתלמידים להעלות הצעות על מה ולמי יש לתת את פרס ישראל ובאילו תחומים. נערוך בצד הלוח רשימה. נראה שהמשותף הוא שמדובר באנשים שתרמו למדינה וקידמו אותה בכל מיני תחומים, בעיקר פרקטיים.
ניתן לתת לתלמידים את שמות הזוכים בפרס ישראל בשנים האחרונות, למעט מרים פרץ, וכל זוג יצטרך למצוא מידע באינטרנט על הדמות כולל את הסיבה בגינה זכה בפרס ישראל. מתוך כך נבקש מהתלמידים להגדיר את העקרונות של הענקת הפרס.
נקדים ונספר לכיתה שאנו הולכים לצפות בנאום שנשאה מרים פרץ אחת ממקבלי פרס ישראל לשנת תשע”ח, בטקס הענקת הפרס.
בכיתות בעלות יכולת ריכוז גבוהה ניתן להקרין את כל הנאום [כ-16 דקות]:
לאחר הצפייה נאסוף את המשפטים ואת הערכים שהביאה מרים בנאום לידי ביטוי, נרשום אותם על הלוח, ונבקש מהתלמידים לבחור שני ערכים עיקריים עליהם ירצו לבצע משימה יצירתית בהמשך.
לחלק את הכיתה לארבע תחנות, כאשר בכל תחנה יצפו התלמידים בקטע מתוך הנאום בו יעמיקו ויצרו בעקבותיו [לפי הזמן, ניתן לבחור האם כל הכיתה תעבור בכל התחנות או שהכיתה תתחלק לקבוצות וכל קבוצה תעבור רק בתחנה אחת]:
תחנה 1 – הגעגועים לציון והעליה לארץ [1:08-4:00].
תחנה 2 – הכרות עם ארץ ישראל דרך השירים [4:02-4:56].
תחנה 3 – השליחות אליה יצאה בעקבות נפילת בניה [4:56-9:00].
תחנה 4 – נאום האחדות [10:06-15:02].
בכל תחנה התלמידים יקבלו כרטיס משימה:
בתום הפעילות נתאסף שוב למליאה והתלמידים יציגו בקצרה את התחנה בהם היו, ונשאל את התלמידים:
נסכם ונאמר שראינו בנאום את הערכים שמרים פרץ מביאה איתה, החל מציונות ואהבה לארץ ישראל, דרך ראיית הטוב בכל דבר וכלה באהבת ישראל גדולה ובקריאה לאחדות. מרים פרץ תופסת את עצמה כשליחה של הערכים הללו, כמנחילה את הערכים ומשמעותם לדורות הבאים. מרים פרץ הקדישה את חייה לשליחות זו. מרים פרץ היא דמות של שליחות ודוגמה. נתינת הפרס למרים פרץ מעידה על ההבנה של הקדשת החיים לשליחות ולערכים.
נבקש מהתלמידים לכתוב הודעת וואטסאפ למרים פרץ בעקבות השיעור ובה שאלה שהיו רוצים לשאול אותה או דבר אחד שלוקחים על עצמם בעקבות הנאום, ולהעלות אותה בלוח PADLET משותף.
נביא איתנו חומרי אומנות, עיתונים (ז’ורנלים) ונזמין את התלמידים להתחלק לשלשות לבחור משפט מרכזי אחד שלקחו מהנאום ולעצב אותו בצורה אומנותית.
לאחר היצירה, יציגו התלמידים את העבודה בכיתה ויתארו מה מבחינתם המשמעות של המשפט, היכן הם פוגשים אותו בחייהם האישיים. את היצירות המעוצבות נתלה על קירות הכיתה ומסדרונות בית הספר.
נכיר לתלמידים את הכלי ליצירת ענן מילים, ונזמין אותם ליצור ענן ערכים לאור הערכים שלמדו מהנאום של מרים פרץ ו/או ערכים שהם חושבים שמרכזיים ומשמעותיים לאזרחי ישראל.
פתחנו בהיכרות עם טקס פרס ישראל ועם סיבות שונות בעבורם זכו אנשים שונים בפרס. לאחר מכן צפינו (יחד או בקבוצות) בנאום של מרים פרץ בטקס קבלת פרס ישראל 2018, בו קיבלה מרים את הפרס עבור מפעל חיים על “חיזוק הרוח היהודית- ישראלית”. לאחר הצפיה בנאום חזרנו לדון במליאה והעלינו ערכים עליהם דיברה מרים פרץ, וראינו כי היא קיבלה את הפרס עבור היותה נושאת דגל של ערכים של אהבת העם והארץ. סיימנו בבחירת ערך אחד מתוך דבריה ועליו כל תלמיד עשה עבודה יצירתית או יצר ענן מילים עם מכלול הערכים מתוך הנאום.
מעוניינים בתיאום פגישה, הזמנת חומרים, ליווי לבית הספר, או כל שאלה אחרת, אנא פנו אלינו כאן ואחד מנציגינו יחזור אליכם בהקדם.
לב לדעת – המכללה האקדמית הרצוג, אלון שבות 90433
[email protected]
לקבלת עידכונים שוטפים
היו הראשונים להוסיף תגובה בנושא