ברוכים הבאים לאתר החדש של לב לדעת!
האתר בתקופת הרצה וחלק מהתכנים עדין נמצאים רק באתר הישן, מוזמנים לבקר גם שם
נפתח במשחק “חפש את המטמון”:
נזמין את התלמידים לצאת למסע בעקבות המטמון. בכל פעם יהיה עליהם למוא פתק במקום שהגיעו אליו, ובו שאלה שיש לפתור, ולהמשיך למקום שנזכר בה. המשחק יכיל שלוש תחנות, ועוד תחנה אחרונה ובה המטמון.
כשיגיעו התלמידים לשער בית הספר, יחכה שם פתק נוסף, עליו כתוב רק “כל הכבוד, הצלחתם! עכשיו חזרו לכתה”.
כשנחזור לכיתה ונשאל:
ונזכר יחד: היינו ליד הכתה עם הילדים הכי גדולים בבית הספר. הלכנו לחדר של האיש עם התפקיד הכי בכיר בבית הספר, וביקרנו בשער, שהוא המקום שכולם כולם ריכים לעבור בו, פעמיים ביום לפחות.. וזה הופך אותו למקום חשוב מאד.
נסייע במידת הצורך ונמקד את הדיון: הרבה פעמים אנחנו ממהרים לחשוב במה אחרים חשובים וטובים וברי מזל מאיתנו. המבט שלנו עסוק בלחפש מה יש לאחרים שלי אין..
נסכם את דברי התלמידים ונרגיע ונסביר שבסוף השיעור המטמון ודאי יימצא, אבל כנראה משהו לא עבד במה שעשינו עד כה. נזמין אותם לחשוב יחד ולמצוא מה הבעיה.
נקרא יחד את השיר: מַדּוּעַ אֲנִי לֹא אָחִי הַגָּדוֹל? של רמונה דינור.
נבקש מהתלמידים לסמן בשיר שלושה דברים שונים שמבטאים את היתרון שבלהיות אח גדול.
נאסוף את תשובות התלמידים ונעיר את תשומת הלב לכך שהמציאות יותר מורכבת, וכשמתבוננים מבחינים ביתרונות וחסרונות ודברים אהובים ופחות אהובים שיש בכל תפקיד.
נבקש מהתלמידים לקרוא בעצמם את השיר, ולכתוב אילו תחושות עולות מתוכו. (אפשר להציע להם “מחסן תחושות”, עם תחושות כמו: שמחה, קנאה, כעס, בלבול, אי נחת, תקווה, שביעות רצון, אהבה, עצב, תחושת החמצה, תסכול, חוסר שביעות רצון, וכו’, כדי להקל על המשימה)
בתום המשימה נאזין לתשובות, נרשום את המילים השכיחות ביותר על הלוח ונשאל:
נזכיר לתלמידים שטרם מצאנו את המטמון. נספר להם, שיש בידינו פתק אחרון חביב, ובו רמז להיכן המטמון נמצא.
נקרא את הרמז:
אחרי שיחפשו וימצאו מתחת לכל מושב סוכריה, נשאל אותם:
נשמע את תשובות התלמידים ונסכם. המבט עלי ועל הדברים הטובים שזכיתי בהם הוא החשוב והמשמח מכל. כמו שמבין הילד בסוף השיר, להיות אח קטן זה גם נהדר מאד, כי יש לו אח גדול…
נספר לתלמידים שמה שקרה לנו עם המטמון כבר קרה בעבר ליהודי אחר, ונזמין אותם לשמוע סיפור שנספר בעל פה: “האוצר מתחת לגשר”.
ברוח הסיפור, והמשחק והשיר שלמדנו, נזמין את התלמידים לסיכום לחשוב על המיקום שלהם במשפחה (למשל, אך אפשר גם לפתוח את השאלה ולהציע שיחשבו על משהו שיש להם והם לרוב לא מרוצים ממנו)
ולמצוא את כל הדברים הטובים דווקא שהוא מאפשר להם ומעניק להם..
נבקש מהם לערוך את רשימת היתרונות, ולספר לנו עליה בשבוע הבא.
כשנאזין ליתרונות שציינו התלמידים בשיעור הבא, נשאל אותם:
ונעיר את תשומת ליבם לשינוי הפשוט בזוית הראיה שלמדנו שאפשר לעשות, וכך למצוא את המטמון בתוכנו…
פתחנו במשחק חפש את המטמון. הגענו לכיתה ודרך השיר שלמדנו ראינו שלכל אחד במשפחה ובמיקום במשפחה יש יתרונות וחסרונות. ניסינו להבין למה תמיד נראה לנו שמה שיש אצל האחרון טוב יותר וסיימנו במטמון שנמצא מתחת לכסא של כל אחד מאיתנו ובסיפור על האוצר שמתחת לגשר.
מעוניינים בתיאום פגישה, הזמנת חומרים, ליווי לבית הספר, או כל שאלה אחרת, אנא פנו אלינו כאן ואחד מנציגינו יחזור אליכם בהקדם.
לב לדעת – המכללה האקדמית הרצוג, אלון שבות 90433
[email protected]
לקבלת עידכונים שוטפים
היו הראשונים להוסיף תגובה בנושא