ברוכים הבאים לאתר החדש של לב לדעת!
האתר בתקופת הרצה וחלק מהתכנים עדין נמצאים רק באתר הישן, מוזמנים לבקר גם שם
נפתח את השיעור במשימה של הכנת פנקייקים. יש לארגן מראש חומרי גלם להכנת פנקייקים, מחולקים לכמה עמדות על פי מספר הקבוצות.
נחלק את הכיתה למספר קבוצות (עד חמישה משתתפים בקבוצה), וכל קבוצה תקבל את חומרי הגלם ללא הסבר. נקצוב את משך הפעילות לעשרים דקות.
העמדת התלמידים בפני חומרים ללא הסבר מציבה את התלמידים בפני הצורך לשער מה מצופה מהם ולחשוב מה ניתן לעשות ממה שקיים לפניהם. סביר להניח שבכל כיתה יהיו תלמידים שיבינו מייד את הכוונה, ויהיו כאלה שיצפו מהצד או יעסקו בדברים אחרים. חוסר התערבות המורה בנקודה זו היא חשובה ומשמעותית על מנת לנתח בסופו של דבר את התהליך יחד עם התלמידים.
בתום עשרים הדקות, נזמין את התלמידים חזרה לישיבה בכיתה על פי הקבוצות שלהם. כל קבוצה תלמד את המדרש ותעיין בו בעזרת השאלות המובאות לאחריו:
כעת נדון עם התלמידים במה שהתרחש בחלק הראשון של השיעור.
במהלך הדיון חשוב לתת לגיטימציה לכל התנהגות של תלמיד (גם אם הוא שיחק בפלאפון בעשרים הדקות הראשונות ולא היה שותף בהכנת הפנקייק), ולעודד את התלמידים להעלות את ההתנהלויות השונות. ההבנה הרפלקטיבית של מה שהתרחש תתרום להבנה של הנושא ולהבנה של התלמידים את עצמם.
נשאל את התלמידים:
לאחר שנרגיש שהדיון אודות הפתיחה לשיעור מיצה את עצמו, נעשיר את הדיון דרך התייחסות למשל שלמדו בקבוצות:
נציג בפני התלמידים את ‘שולחן ההשראה’.
את שולחן ההשראה נכין לפני השיעור – נסדר על שולחן באופן יפה ונגיש דימויים שונים שיכולים להיות לקשר בין תורה שבכתב לתורה שבעל פה. מומלץ לכלול בין הדימויים את הדברים הבאים (כמובן שניתן להוסיף לרשימה דברים נוספים כיד הדמיון הטובה):
– בורדות.
– ספר מתכונים.
– פטיש ומסמרים.
– קפלה.
– חוברת של איקאה.
– טלפון.
– מילון.
– גדר.
– תמרורים.
– טלפון.
– דורבן.
– שמר דף.
– עציץ.
נבקש מהתלמידים להתחלק לחברותות, ונחלק לכל חברותא את דף המקורות.
לאחר הלימוד, נזמין אותם לגשת אל שולחן ההשראה, לבחור שני פריטים שמבטאים בעיניהם רעיונות שעולים מן המקורות ולהסביר את הקשר (בשלב זה רק לעצמם).
לאחר מכן, נאסוף את הלימוד בחברותות במליאה הכיתתית, ונזמין חברותות לשתף בפריטים שבחרו ובהסברים שכתבו.
לאחר שמיעת החברותות, ננסה לחשוב יחד עם התלמידים:
בשיעור למדנו על היחס שבין תורה שבכתב לתורה שבעל פה,
יחס שמלווה את עולמנו ומהווה בסיס בתפיסה שלנו את עולם התורה.
. למדנו מקורות שנוגעים בדברים, וניסינו להבין אותם דרך דימויים שונים.
מעוניינים בתיאום פגישה, הזמנת חומרים, ליווי לבית הספר, או כל שאלה אחרת, אנא פנו אלינו כאן ואחד מנציגינו יחזור אליכם בהקדם.
לב לדעת – המכללה האקדמית הרצוג, אלון שבות 90433
[email protected]
לקבלת עידכונים שוטפים
היו הראשונים להוסיף תגובה בנושא