ברוכים הבאים לאתר החדש של לב לדעת!
האתר בתקופת הרצה וחלק מהתכנים עדין נמצאים רק באתר הישן, מוזמנים לבקר גם שם
בשיעורים עד כה, עסקנו במחשבותינו על הכעס, בדברים המעוררים כעס כרעיון כללי וביחסינו לתגובת הכעס והשלכותיו. כעת נתעמק בזווית האישית של כל תלמיד, ובדברים האישיים המעוררים את כעסו.
נחלק לכל תלמיד דף עם משימת כתיבה:
נתחלק לזוגות. בשלב ראשון אחד יהיה הדובר והשני השואל. לאחר מכן נבצע החלפת תפקידים.
הדובר יבחר אחד משלושת הדברים שכתב, ויספר עליו לחברו. החבר ישאל: “ומה מכעיס בזה?” והדובר ינסה לענות. לאחר מכן החבר ישאל שוב: “ומה מכעיס בזה?”. ניתן לחזור על תשובה ושאלה עד שהדובר מגיע למיקוד השורשי ביותר שיצליח להביע. השואל יכתוב את תשובת הדובר בכל פעם לפני שישאל שוב.
כעת נתחלף בתפקידים.
בסיום תרגיל זה, נשאל את התלמידים:
נספר לתלמידים סיפור על ר’ אריה לוין:
נדון עם התלמידים:
נחזור עם התלמידים לדברי הרב קוק משיעור הפתיחה של מערך זה:
נשאל:
פתחנו בכתיבה אישית על דברים מעוררים כעס מהעבר, מההווה ומהעתיד. דיברנו על כך בזוגות, תוך תגיל שאילת “מה מכעיס בזה” מספר פעמים עד לדיוק הנקודה שמפריעה לנו. לאור הסיפור על ר’ אריה לוין, חשבנו כיצד אנו היינו מגיבים ומה דעתנו על תגובתו. לסיום חזרנו לדברי הרב קוק משיעור הפתיחה וניסינו לחשוב על דרכי חשיבה נוספות היכולות לסייע בריכוך תגובת הכעס. בזה סיימנו שלושה שיעורים על מידת הכעס, תוך בירור רעיוני, מעשי ואישי על תגובותינו במצבים שונים, ועל צורת הסתכלותינו על המציאות.
מעוניינים בתיאום פגישה, הזמנת חומרים, ליווי לבית הספר, או כל שאלה אחרת, אנא פנו אלינו כאן ואחד מנציגינו יחזור אליכם בהקדם.
לב לדעת – המכללה האקדמית הרצוג, אלון שבות 90433
[email protected]
לקבלת עידכונים שוטפים
היו הראשונים להוסיף תגובה בנושא