ברוכים הבאים לאתר החדש של לב לדעת!
האתר בתקופת הרצה וחלק מהתכנים עדין נמצאים רק באתר הישן, מוזמנים לבקר גם שם
בשיעורים הקודמים התחלנו להכיר יצירות בנושא עקידת יצחק- ‘עת שערי רצון’- פיוט הנכתב בימי הביניים. היום נכיר ונלמד יצירה חדשה שגם מסתמכת על הסיפור המקראי של עקדת יצחק.
נכתוב או נקרין על הלוח את הבית הראשון של השיר:
נקרא את הבית ונבקש מהתלמידים לצייר בחמש דקות את הסיטואציה.
נקרא את השיר מתחילתו עד סופו:
כעת נמשיך ללמוד את שאר בתי השיר.
בית ב:
נקרא שוב את הבית השני, ונשאל-
בית ג:
בית ד:
שורה אחרונה
שורה זו כאילו מנותקת ממבנה השיר – היא בעצם נאמרת מחוץ לחלום- במציאות לאחר מחשבה של הדובר לאחר שהבין שהכל היה חלום. נקרא שוב את השורה האחרונה.
המשורר בעצם מנסה לומר שיש לו חוסר יכולת לעזור לאביו ויש לו ” דם על הידיים”. יש לו דם על יד ימין. כשלאדם יש דם על הידיים פירושו שהוא אשם בדבר מה. כלומר, הבן מרגיש אשמה על כך שהוא לוקה בחוסר יכולת לעזור לאביו או שהשאיר את אביו מאחור.
נספר לתלמידים כי המשורר אמיר גלבוע הוא בן של ניצולי שואה. ונשאל-
דיון:
ראינו את המסר של השיר ועכשיו נשאלת השאלה-
נערוך דיון קצר בכיתה, כמובן שאין תשובה אחת נכונה שכן יש על כך המון סברות. אחת מהן היא שעקדת יצחק מסמלת אירוע מכונן בהיסטוריה היהודית ממש כמו השואה. וייתכן כי המשורר השתמש בעקדה רק על מנת ליצור את הניגוד בין הסיפורים.
ניתן לסכם את השיעור באמצעות השאלות הבאות עליהן יענה כל אחד בכתב-
שאלות סיכום על השיר
נבקש מהתלמידים להתבונן על הציור שציירו בתחילת השיעור, ולכתוב או לצייר בעקבותיו משהו שיפר את האידיליה שקיימת בו.
נזמין את מי שמעוניין לשתף במה שיצר.
פתחנו את השיעור בציור בעקבות תחושת האידיליה הנמצאת בבית הראשון של השיר, ומשם המשכנו לקריאת השיר, ראינו כיצד האידיליה מופרת, וניסינו להבין מדוע בחר המשורר לפתוח את שירו באופן זה. לאחר מכן העמקנו בשאר בתי השיר, דנו במטפורות שבשיר, בקולות הדוברים המתחלפים, בקשר בין השיר לשואה, ובתפקידה של עקידת יצחק בשיר, וראינו את תחושת האשמה שעולה אצל המשורר על עקידת אביו. סיימנו את השיעור בתרגיל בעקבות פתיחת השיעור- כתיבה או ציור שמפירים את האידיליה שיצרנו.
מעוניינים בתיאום פגישה, הזמנת חומרים, ליווי לבית הספר, או כל שאלה אחרת, אנא פנו אלינו כאן ואחד מנציגינו יחזור אליכם בהקדם.
לב לדעת – המכללה האקדמית הרצוג, אלון שבות 90433
[email protected]
לקבלת עידכונים שוטפים
היו הראשונים להוסיף תגובה בנושא