ברוכים הבאים לאתר החדש של לב לדעת!
האתר בתקופת הרצה וחלק מהתכנים עדין נמצאים רק באתר הישן, מוזמנים לבקר גם שם
נניח בפני התלמידים תמונות שונות (מצורף בדף הלימוד בהמשך) וכל אחד יבחר תמונה אחת שמבטאת מהי משפחה בשבילו ( כרגע, או בחלום…). כל אחד יסביר את בחירתו.
נקרא את הפסוקים המוכרים מבראשית פרק ב’:
יח וַיֹּאמֶר ה’ אֱלֹקִים, לֹא-טוֹב הֱיוֹת הָאָדָם לְבַדּוֹ; אֶעֱשֶׂה-לּוֹ עֵזֶר, כְּנֶגְדּוֹ.
יט וַיִּצֶר ה’ אֱלֹקִים מִן-הָאֲדָמָה, כָּל-חַיַּת הַשָּׂדֶה וְאֵת כָּל-עוֹף הַשָּׁמַיִם,
וַיָּבֵא אֶל-הָאָדָם, לִרְאוֹת מַה-יִּקְרָא-לוֹ; וְכֹל אֲשֶׁר יִקְרָא-לוֹ הָאָדָם נֶפֶשׁ חַיָּה,
הוּא שְׁמוֹ. כ וַיִּקְרָא הָאָדָם שֵׁמוֹת, לְכָל-הַבְּהֵמָה וּלְעוֹף הַשָּׁמַיִם, וּלְכֹל, חַיַּת הַשָּׂדֶה;
וּלְאָדָם, לֹא-מָצָא עֵזֶר כְּנֶגְדּוֹ. כא וַיַּפֵּל ה’ אֱלֹקִים תַּרְדֵּמָה עַל-הָאָדָם, וַיִּישָׁן;
וַיִּקַּח, אַחַת מִצַּלְעֹתָיו, וַיִּסְגֹּר בָּשָׂר, תַּחְתֶּנָּה. כב וַיִּבֶן ה’ אֱלֹקִים אֶת-הַצֵּלָע אֲשֶׁר-לָקַח מִן-הָאָדָם, לְאִשָּׁה; וַיְבִאֶהָ, אֶל-הָאָדָם. כג וַיֹּאמֶר, הָאָדָם, זֹאת הַפַּעַם עֶצֶם מֵעֲצָמַי, וּבָשָׂר מִבְּשָׂרִי; לְזֹאת יִקָּרֵא אִשָּׁה, כִּי מֵאִישׁ לֻקְחָה-זֹּאת. כד עַל-כֵּן, יַעֲזָב-אִישׁ, אֶת-אָבִיו, וְאֶת-אִמּוֹ; וְדָבַק בְּאִשְׁתּוֹ, וְהָיוּ לְבָשָׂר אֶחָד.
נלמד יחד את ארבעת הפירושים לפסוק ‘לא טוב היות האדם לבדו’ מתוך דף הלימוד
בעל העקדת יצחק– לא טוב היות האדם לבדו- לא טוב שבני האדם, שהם נזר הבריאה ייבראו כמו החיות- שאצלם הזכר והנקבה נבראו מראש כשניים נפרדים. אצל בעלי החים היחס בין הזכרים לנקבות מתמצה ביחס המיני ובהולדת הדור הבא, ואילו אצל בני האדם היחס בין האיש לאישה הוא גם יחס אישי, של חברות, אהבה ותמיכה הדדית.
תפארת שלמה– המצב בו האדם הוא רק לעצמו אינו טוב. ע”י הנישואין האדם לומד לצאת מעצמו, להעניק למישהו אחר, להתפלל עבור מישהו אחר, לפתח את יכולת הנתינה שלו.
שבילי אמונה– כשהאדם הוא לבדו, ללא אישה, הוא לא טוב- הוא חוטא. הנישואין מאפשרים לאדם לחיות חיים שיש בהם טהרה ולהינצל מן החטא בתחום המיני.
מהר”ל– הקב”ה לא רצה שהאדם יהיה יחידי בעולם, שלא יהיה מצב שיש עוד אחדות חוץ מהקב”ה- מה שיכול להוביל לאלילות וכפירה. אך הוא רצה שהאדם יוכל להתעלות למעלת האחדות, להידבק באלוקות, ע”י כך שיהיו איש ואישה ורק החיבור ביניהם יוכל להביא אותם למעלת האחדות.
מעוניינים בתיאום פגישה, הזמנת חומרים, ליווי לבית הספר, או כל שאלה אחרת, אנא פנו אלינו כאן ואחד מנציגינו יחזור אליכם בהקדם.
לב לדעת – המכללה האקדמית הרצוג, אלון שבות 90433
[email protected]
לקבלת עידכונים שוטפים
היו הראשונים להוסיף תגובה בנושא