ברוכים הבאים לאתר החדש של לב לדעת!
האתר בתקופת הרצה וחלק מהתכנים עדין נמצאים רק באתר הישן, מוזמנים לבקר גם שם
נשאל את התלמידים-
סמל האורלוגין:
האורלוגין מופיע בתחילת הסיפור בתור תפאורה:
הופעתו הבאה של הסמל גם היא מתחילת הסיפור- “צריכים אנו להביא לו שעון במתנה, לסבא” – הייתה אומרת רעיה ליהודה משהייתה סוקרת את החדר ומבטה נופל על האורלוגין. ומשמעות אמירה זו היא שרעיה ויהודה אולי יוכלו לעזור לסבא להתייחס גם לנעשה בהווה.
אחר כך מופיע הסמל בקשר לכתבים על השואה המצויים בו:
הכתבים העוסקים ביהדות אוקראינה שעברה מן העולם, מצויים בתוך האורלוגין שגם הוא שבת מלכת, כלומר הסבא “תקוע” בעבר שלפני השואה, ואבל כל הזמן על הקהילה שנספתה, ובמיוחד על בנו אוסיפ ועל נכדו מנדלה, שקריאת הנין על שמו אולי הייתה מוציאה אותו ממצב זה.
הפעם האחרונה בה מופיע האורלוגין נמצאת בסוף הסיפור:
הכל חזר לנק’ ההתחלה וגרוע יותר. הסבא בקושי מגיע אל האורלוגין, אחר כך רעיה ויהודה הולכים, ללא קריאת הכתבים, והסבא שומט את ידו מהאורלוגין. הדבר מראה על שקיעה נוספת שלו בעבר, ועל ייאוש מההמשכיות, מהעברת מורשת העבר המפואר בגלות ומורשת השואה לדור הצעיר.
סמל היד:
לצורך עבודה זו יש להיעזר במורה לאמנות בביה”ס. כל תלמיד יוצר יד ע”י תחבושות גבס על היד. אחרי שמשחררים את תחבושות הגבס מהיד נוצרת יד שאפשר לצבוע אותה. כאן צריך לבקש מהתלמידים להביע משהו מהסיפור ע”י צביעת היד באופן מסוים. אפשר כמובן לעשות זאת בצורה יותר פשוטה ע”י ציור היד וצביעתה.
פתחנו את השיעור בהתבוננות בציורו של דאלי ובדיון על משמעות הסמל שעון מקולקל, לאחר מכן הצפנו את הסמלים הקיימים ביצירה. תחילה דנו בהופעות של האורלוגין במהלך היצירה ובמשמעותן, ולאחר מכן, באמצעות יצירה בגבס, עסקנו במוטיב היד.
מעוניינים בתיאום פגישה, הזמנת חומרים, ליווי לבית הספר, או כל שאלה אחרת, אנא פנו אלינו כאן ואחד מנציגינו יחזור אליכם בהקדם.
לב לדעת – המכללה האקדמית הרצוג, אלון שבות 90433
[email protected]
לקבלת עידכונים שוטפים
היו הראשונים להוסיף תגובה בנושא