ברוכים הבאים לאתר החדש של לב לדעת!
האתר בתקופת הרצה וחלק מהתכנים עדין נמצאים רק באתר הישן, מוזמנים לבקר גם שם
נפתח בצפיה בסרטון על החזרה של גלעד שליט מהשבי. נשלים את פרטי הסיפור על השבי והשחרור ממנו בעל פה בכיתה. נספר שעברו חמש שנים בערך מחיטפתו של גלעד עד שחרורו. במהלך השנים האלה היה דיון ער בארץ לגבי שחרורו – האם יש לשחרר את גלעד שליט בכל מחיר מהכלא?
אפשר לקרוא את הכתבה המצורפת, שמכנסת בתוכה דעות שונות מהדיון שהתחולל באותה תקופה בארץ בנוגע לעסקת שליט.
נדון בכיתה: מה המצב הכי קשה לדעתכם – חולה, עני או שבוי (ניתן לנהל את הדיון ככסא חם בו כל פעם אחד מהתלמידים צריך להגן על עמדה מסויימת) ?
נשאל: מה המחיר של פדיון שבוי יהודי? כמה צריך להשקיע ביהודי ששבוי ואילו סיכונים צריך לקחת בשביל להצילו
רקע
לפני שנספר את הסיפור חשוב לדעת שלפני מאות שנים קהילות יהודיות רבות בעולם סבלו מתופעה קשה של שבויים – השלטונות הגויים היו עוצרים וכולאים יהודים על לא עוול בכפם, כדי לקבל עבורם כסף. הם ידעו שבקהילה היהודית לא ישאירו אף יהודי שבוי בכלא, ויעשו הכל כדי לפדות אותו. הם ידעו שעל כל שבוי יהודי הם יוכלו להרוויח הרבה כסף, כי יהודים ממהרים לפדות שבויים, אפילו במחיר של סכנת נפשות.
נקרא את הסיפור :
נשאל :
הסיפור הזה מזכיר סיפור דומה על הרב שלמה אויירבעך, שהתפלל בבית הכנסת שלו בשמחת תורה. כל אנשי הקהילה רקדו במעגל סביב ספר התורה והשמחה היתה גדולה.
את ספר התורה שבמרכז המעגל החזיק אדם מבוגר מוותיקי הקהילה. לפתע, באמצע הריקוד, התמוטט האדם המבוגר ונפל. ספר התורה נפל גם הוא על הריצפה.
האנשים הנדהמים רצו מהר לספר התורה להרימו, ואף אחד לא ניגש אל האדם שהתמוטט.
ראה זאת הרב אויירבעך, רץ אל האדם המבוגר וטיפל בו. לאחר שעזר לו להתיישב ונתן לו מים שיחיו את נפשו, עמד הרב מול אנשי בית הכנסת וזעק: “יש כאן אדם חי שכולו מלא מלימוד תורה, לעומתו- ספר התורה הוא רק חפץ, דיו על קלף. צריכים הייתם לרוץ להרים קודם את האדם החי ורק אחר-כך את החפץ!”
מהו העיקרון הדומה שעולה משני הסיפורים?
לפעמים קשה לאנשים להתמסר לגמרי למצוות פדיון שבויים, למרות שבלי תרומתם השבוי יישאר בכלא. סיפורים אלו מדגימים לנו כיצד ניתן לשכנע את הסביבה להירתם למצווה העיקרית – הצלת חיים אדם
גם אנחנו עלולים לפספס דברים חשובים ולא לשים אליהם לב, ובמקום זאת להעניק חשיבות לדברים פחותים מהם. נסו לחשוב על עוול חברתי שלדעתכם לא נותנים לו מספיק תשומת לב והציעו כיצד ניתן לגייס אנשים להתייחסות אליו.
מעוניינים בתיאום פגישה, הזמנת חומרים, ליווי לבית הספר, או כל שאלה אחרת, אנא פנו אלינו כאן ואחד מנציגינו יחזור אליכם בהקדם.
לב לדעת – המכללה האקדמית הרצוג, אלון שבות 90433
[email protected]
לקבלת עידכונים שוטפים
היו הראשונים להוסיף תגובה בנושא