ברוכים הבאים לאתר החדש של לב לדעת!
האתר בתקופת הרצה וחלק מהתכנים עדין נמצאים רק באתר הישן, מוזמנים לבקר גם שם
אפשרות להטרמה לשיעור בבית
ניתן לתלמידים משימה מקדימה לבית, לראיין דמות שעברה חורבן אישי כלשהו, תוך שימת דגש על ההתמודדות שלה עם המקרה והיכולת להמשיך בחיים הלאה. נבקש מהתלמידים להביא לכיתה את התובנה של אותה דמות. (אפשר גם לפתוח לוח פאדלט משותף בו התלמידים יכתבו מראש את התובנה ששמעו).
נשמיע את השיר ‘אני מאמין‘ עם המילים של יהודה דים שמספר את הסיפור של השיר שנכתב ברכבת בדרך לטרבלינקה ונשאל את התלמידים: איך רבי עזריאל היה מסוגל להלחין את המלים הללו כשידע שלא יראה את המשיח? מה המשמעות של הציפיה גם כשיודעים שהדבר לא יתממש? מה נותן את הכח להסתכל קדימה במצב בו אני נמצא כל-כך רחוק משם?
נחלק את הכיתה לשלישיות כאשר כל שלישיה מקבלת מדרש אחד מתוך השלושה ואת קטעי הפרשנות עם מספר שאלות על הקטע. לאחר מכן נרכיב שלישיות חדשות בהן יש נציג אחד לכל אחד מהמדרשים וכל אחד ילמד את חבריו את הקטע אותו למד (- שיטת ג’יקסו).
ניצור מצגת שיתופית בכלי גוגל-סליידס משותף לתלמידי הכיתה, כאשר כל שלישייה (משלישיות המקור) תעלה שקופית על המדרש שלמדה בה יסוכמו הנקודות המרכזיות מהמדרש. שקופית הפתיחה ושקופית ההוראה מצורפות כקובץ. ניתן להעתיק למצגת השיתופית של הכיתה [ניתן גם לפצל את השקופית לשתיים: אחת שתעסוק במדרש עצמו ואחת שתתייחס לפרשנים].
ראינו שלוש זוויות הסתכלות: הראיה האמונית לטווח ארוך, ההבנה שהגאולה תבוא שלב אחר שלב וההבנה שהגאולה תבוא מתוך עשיה. כל תלמיד יבחר את הזווית שהוא מתחבר אליה ויכתב חיבור הקשור בה. התלמיד יעלה את החיבור לשקופית במצגת כיתתית (ויוסיף תמונה המבטאת את הרעיון, אם ירצה) שנערוך.
פתחנו בחשיבה על הכוח להמשיך מתוך משבר, באמצעות ראיון עם דמות ודיון בעקבות השיר ‘אני מאמין’. לאחר מכן למדנו מדרשים בקבוצות וכל קבוצה סיכמה את הרעיונות העולים מהמדרש שלמדה. סיימנו בכתיבה אישית על בסיס הרעיונות שעלו במדרשים.
מעוניינים בתיאום פגישה, הזמנת חומרים, ליווי לבית הספר, או כל שאלה אחרת, אנא פנו אלינו כאן ואחד מנציגינו יחזור אליכם בהקדם.
לב לדעת – המכללה האקדמית הרצוג, אלון שבות 90433
[email protected]
לקבלת עידכונים שוטפים
היו הראשונים להוסיף תגובה בנושא