ברוכים הבאים לאתר החדש של לב לדעת!
האתר בתקופת הרצה וחלק מהתכנים עדין נמצאים רק באתר הישן, מוזמנים לבקר גם שם
נחלק לכל משתתף כרטיס משימה אישית: “אלו דברים שאותי משמחים” (שמחה – משימה אישית), ונבקש לבצע את המשימות המצורפות (ניתן להשמיע ברקע את השיר “דברים שאותי משמחים“).
נחזור למליאה.
נחלק את המשתתפים לקבוצות בנות 6-5 חברים. כל קבוצה תקבל כרטיס משימה קבוצתי ותענה על השאלות המצורפות.
נחזור למליאה. נזמין את התלמידים לשתף ממה שעלה בקבוצות.
הציווי על האדם לשמוח תמיד הוא אכן קשה מאוד ואולי בלתי אפשרי. אבל כן יש בכוחנו לשמוח בחלקים ובאיזורים מסויימים בחיים. לא ניתן לשמוח תמיד, אבל אפשר לקבוע זמנים שמחים (למשל פורים או שבת). וכמו שמציע ר’ נחמן מברסלב, ניתן למצוא נקודה טובה אחת ובה לשמוח:
אכן, אי אפשר לשמוח תמיד ובכל מקום. אבל כפי שניתן לקבוע בזמן זמנים שמחים, אפשר גם לקבוע במרחב הפיזי אזורי שמחה. כעת נדגים את הרעיון:
נשרטט בגיר מעגל גדול על רצפת הכיתה, ונגדיר את האזור כ”אזור שמח”. כעת נשמיע ברמקול מוזיקה שמחה לריקודים (4-3 דקות, ניתן לבחור בהתאם לאופי הכיתה) ונבקש מן התלמידים להיכנס למעגל ולהתחבר למוזיקה ולרקוד.
בתחילת השיעור חשבנו על דברים שמשמחים אותנו ולאחר מכן התחלקנו לקבוצות וניסינו למיין אותם לסוגים שונים. דנו בשאלה כיצד אפשר לשמוח והאם ניתן לצוות על האדם לשמוח, ועמדנו על האפשרות לשמוח בזמנים, איזורים, ונקודות מסוימות. המחשנו זאת ע”י הגדרת איזור שמח וריקודים.
(מומלץ להשאיר זמן לשתף ולהתייחס לחוויית הריקוד).
לסיום ניתן להשמיע א השיר “נקודה טובה” של שולי רנד, או “שמחות קטנות” של עמיר בניון ומיכה שטרית.
מעוניינים בתיאום פגישה, הזמנת חומרים, ליווי לבית הספר, או כל שאלה אחרת, אנא פנו אלינו כאן ואחד מנציגינו יחזור אליכם בהקדם.
לב לדעת – המכללה האקדמית הרצוג, אלון שבות 90433
[email protected]
לקבלת עידכונים שוטפים
היו הראשונים להוסיף תגובה בנושא