ברוכים הבאים לאתר החדש של לב לדעת!
האתר בתקופת הרצה וחלק מהתכנים עדין נמצאים רק באתר הישן, מוזמנים לבקר גם שם
נפתח ביצירה קצרה (כ- 5 דק’). נחלק לתלמידים נרות ופלסטלינה/ שעווה צבעונית ונבקש מכל אחד לקשט את הנר בצורה שהוא הכי אוהב.
סוף היצירה נסתכל על הנרות:
נראה כי אצלנו, גודל הנר זהה אך המראה החיצוני הוא זה שמהווה את השוני.
נחלק את השיר “הנר שלי,” של נתן יונתן ונקרא אותו יחד:
ניתן לראת בעיון בשיר כי קיימים בו שורות קצרות, חריזה בחלק מן השורות ודוברים. חסרים בשיר: פתים ופזמון. יש בשיר שבעה או שמונה דוברים והמסר המופיע בו הוא שכולם שונים אך לכולם תכונה זהה – להאיר.
נזמע יחד את השיר השמעת השיר: “הנר הפנימי” של עמירן דביר ובמקביל נחלק את הפיסקה המולחנת בשיר המיוחסת לרב קוק:
נבקש מהתלמידים לחלק את הקטע לשני חלקים ולבאר אותם:
נסביר: הנר עליו מדובר בשיר הוא היכולות / כשרונות ותכונות האופי שיש לכל אחד מאיתנו. בתחילה צריך אדם להסתכל לתוך נפשו ולגלות את הכישורים הייחודיים לו. בשלב השני, כשנכיר בכך שלכל אחד יש כישורים שונים, נכבד את ייחודו של האחר והשונה. הבנה זו מאפשרת לכל אדם לממש את זכותו להיות שונה ואחר, כל עוד אינו מפר את הסדר הטוב של החברה. (לדוג’: אדם נדיב שאוהב לתת צדקה, אך את הכסף הוא משיג בגניבה מאחרים. ייחודיות שכזו אינה מתקבלת. ) לבסוף נבין שאמנם כולנו שונים, אך גם כולם שווים בכך שיש לנו נר ואין אדם שלא זכה בנר – במשהו שייחודי רק לו.
נקרא את החלק השני של הפיסקה ונבקש מהתלמידים לסמן במרקר את כל הפעלים בשיר.
נסביר: בכדי להשתמש באור שלנו ולהאיר איתו את העולם, עלינו להשתמש בכל הכוחות החיוביים שלנו כל הזמן וכן לעזור לאחרים לגלות את האור שלהם. אם כל אחד יחשוף את אורו, במקום להבות קטנות תיווצר לנו אבוקה גדולה {לפיד}, אם נדליק את הנרות שהכנו בתחילת השיעור, יהיה בכתה אור גדול. ובכך נגיע למטרת העל, להאיר את העולם כולו ולהפוך אותו לטוב יותר עבור כל יושביו.
נקרא יחד את ההגדרה המילונית של ‘ויקימילון’ המילה ‘תכונה’:
ניצור ביחד ‘בנק תכונות על הלוח’. נזמין את התלמידים להציע תכונות, יכולות וכישורים. (נדיב, רגיש, טוב לב, תקשורתי, בעל חוש הומור, מכבד, שמח לעזור, אחראי, הוגן, חכם, יצירתי, מתמיד, אמיץ, חזק, רגוע, בעל יכולת ארגון, בעל יכולת מנהיגות, סדר וארגון, טיפול בבעלי חיים, לימוד בקלות, פירוק והרכבה, שירה, ספורט, ריקוד, זיכרון טוב, כושר טוב ועוד)
לאחר מכן, נחלק לכל תלמיד דף עם נר ושאלות, נבקש מכל אחד להתבונן בלוח ולנסות לכתוב מהו הנר שלו. נבהיר כי זו משימה קשה ומי שלא יספיק זה לא נורא.
לסיום, נשב עם הנרות שהכנו, ונבקש מהתלמידים לבחור חבר להגיד עליו מילה טובה ולהדליק את נרו.
פתחנו את השיעור בהכנת נרות. ראינו שיש בהם תכונה פנימית משותפת ושהמראה החיצוני, הוא השונה. דרך השיר של נתן יונתן, עמירן דביר והפסקה של הרב קוק למדנו כי ההבנה שיש לכל אור גדול מאפשרת לנו לכבד את עצמנו ואת האחרים, ולהאיר יחד את העולם כולו. סיימנו בניסיון לחשוב על אור שיש בכל אחד ואחת מאיתנו ובמילה טובה לאחרים.
מעוניינים בתיאום פגישה, הזמנת חומרים, ליווי לבית הספר, או כל שאלה אחרת, אנא פנו אלינו כאן ואחד מנציגינו יחזור אליכם בהקדם.
לב לדעת – המכללה האקדמית הרצוג, אלון שבות 90433
[email protected]
לקבלת עידכונים שוטפים
היו הראשונים להוסיף תגובה בנושא