ברוכים הבאים לאתר החדש של לב לדעת!
האתר בתקופת הרצה וחלק מהתכנים עדין נמצאים רק באתר הישן, מוזמנים לבקר גם שם
נפתח את השיעור בחידות:
נאפשר לילדים לחוד בעצמם חידות לכיתה
גם ילדים ‘גדולים’ שכבר יודעים לקרא אוהבים להאזין לסיפורים, אנו נקריא את הסיפור ונחלק את הספר לילדים רק בסוף השיעור. נקריא את הסיפור עד עמוד 17 ונשאל:
נמשיך ונקריא את הסיפור עד עמוד 28
נכתוב על הלוח:
נבקש מהתלמידים לגשת אל הלוח ולכתוב עליו או לצייר דברים שדורשים זמן. (משחק קופסא, אפיית עוגה, לימוד קריאה, טיפוס על הר, קריאת ספר, צמיחה של חיטה, עץ או פרח).
נבקש מהתלמידים לנסות לדמיין עולם ללא עמל, כל דבר היה אפשר להכניס למיקרו-גל מיוחד שתוך דקה היה יוצא מוכן.
נמשיך ונקריא את הסיפור עד עמוד 41.
לצד הכותרת הראשונה (יש דברים שלוקחים זמן) נכתוב כותרת נוספת:
נקרין את התמונה בהתאמה:
הנסיכה הגיעה לבית המכשפה עייפה, הידיים שלה היו אדומות ומלאות יבלות, הכתפיים שלה היו תפוסות והגב שלה כאב ובכל זאת היא הייתה שמחה.
נתלה על קירות הכיתה תשעה זוגות היגדים,. תחת כל היגד נתלה דף חלק.
נבקש מהתלמידים להסתובב בין התחנות השונות ולכתוב את שמם תחת ההיגד שהם היו בוחרים בו, תלמידים שמעוניינים יכולים להוסיף ולכתוב מדוע הם בחרו בהיגד הזה או כיצד הם ירגישו כתוצאה מהבחירה שלהם. (אפשר לחילופין לצייר אימוג’י המבטא את תחושתם).
נביט בבחירות של התלמידים ונשקף:
נקריא בכיתה את התחושות שהתלמידים כתבו. נבקש מהתלמידים לתאר חוויה שהם התנסו בה והופיעה על ההיגדים (טיול מאמץ, משחק כדורגל, אפיית חלה). נבקש לחשוב על דוגמאות נוספות בהן הם הרגישו סיפוק מעמלם.
נמשיך ונקריא את הסיפור עד עמוד 48
המלך חשב שהנסיכה אינה ראויה למלוכה כיוון שהיא אינה מבינה מהו עמל, אינה מעריכה תהליך ובעיקר- אינה מכבדת אנשים. הנסיכה למדה שלחם לא גדל בסופר, שלפעמים צריך לחכות (אפילו 120 ימים) ולמדה לכבד אנשים. אם נתבונן סביבנו נראה תוצרים של תהליכים ארוכים- הכריך שהבאתם היום לבית הספר למשל , מה הוא עבר עד שהגיע אליכם?
נענה יחד: הזדמנות להרחיב על איך כותבים ספר, להסתכל על עמוד קרדיטים כמה אנשים שותפים- כותב, מאייר, עריכה, הגהה, הפקה, עיצוב, אריזה ושליח.
הנסיכה למדה לומר תודה, גם אנחנו יכולים ללמוד להעריך את התהליכים ואת העמל של עצמנו ושל הסובבים אותנו, לא לשכוח לומר תודה להורים, למנקה, לנהג ולמוכר במכולת.
פתחנו את השיעור עם חידות ונעתצרנו בשאלה מהי ככיר לחם אמיתית. דרך הסיפור העמקנו את השאלה וראינו שכשאדם מתאמץ על משהו, הוא נהנה ממנו יותר. העמל משתלם וגורם הנאה גדולה יותר מהתוצר. ניסינו להבין האם אנחנו נמנעים ממאמץ בחיינו האישיים או שיש בחירות שאנו עושים דווקא מתוך אמון והכרה בערך העמל.
מעוניינים בתיאום פגישה, הזמנת חומרים, ליווי לבית הספר, או כל שאלה אחרת, אנא פנו אלינו כאן ואחד מנציגינו יחזור אליכם בהקדם.
לב לדעת – המכללה האקדמית הרצוג, אלון שבות 90433
[email protected]
לקבלת עידכונים שוטפים
היו הראשונים להוסיף תגובה בנושא