ברוכים הבאים לאתר החדש של לב לדעת!
האתר בתקופת הרצה וחלק מהתכנים עדין נמצאים רק באתר הישן, מוזמנים לבקר גם שם
כיוון שהשיעור עוסק בנקודת הראשית של תהליכים, הפתיחה עצמה של השיעור תהווה דוגמה (שלילית) להתחלה.
המורה תכנס לכיתה וללא ברכת בוקר טוב, פתיחה נעימה וכו’ תבקש מהתלמידים לפתוח ספרים של אחד מתחומי הדעת הנלמדים בכיתה, להעתיק מהלוח ולענות על שאלות. תוך כדי היא תודיע שיש בוחן בסוף השיעור על כל מה שנלמד. ניתן לשתף מראש מספר תלמידים ב”מזימה” לבקש שישתפו פעולה כדי להבליט את ההתנגדות הצפויה של שאר התלמידים. לאחר כמה דק’ המורה תעצור ותשאל את התלמידים איזו אוירה יש בכיתה? מדוע?
נבקש להתחיל את השיעור מחדש, קצת אחרת.
נשמיע את השיר: “המסע” / בן סנוף.
בזמן ההאזנה נזמין את התלמידים לחשוב על המסע שאנו עומדים להתחיל בכיתה. נדון האם המסע שלנו השנה הינו אישי/ קבוצתי, האם חשוב לתכננו, איזה רגשות הוא מציף ועוד.
בסיום הלימוד נבצע שיח קצר על השאלות בדף המקורות.
נזמין תלמידים לקרוא בפני הכיתה את התפילות שניסחו. ניתן לענות “אמן” בסוף כל תפילה
כעת, נתחלק לקבוצות של חמישה תלמידם בקבוצה כשברקע שירים הקשורים להתחלות (“המסע”/ בן סנוף, “תחשוב טוב יהיה טוב”/ אודי דוידי ועוד). כל קבוצה מתבקשת להגדיר נקודת ראשית של הכיתה כקבוצה. על הלוח נכתוב את כל ההצעות וננסח מספר כותרות המקובלות על הכיתה, למשל: למידה, יחסים חברתיים, אוירה, נראות ועוד.
הקבוצות יחלקו את משתתפיה לפי התחומים שנקבעו, לאחר החלוקה יתחבר כל נציג לתת הקבוצה תחת הכותרת שלו. כל תת קבוצה תכתוב על דף “הרהורים של ראשית” בתחום שלה: מה היינו רוצים שיקרה בכיתה השנה? מה יעזור לרצון שלנו להתגשם? מה עלול לעכב אותו? לאחר שתכתב טיוטה ראשונית יחזרו הנציגים לקבוצת האם וישתפו את חבריהם במסקנות. כמובן שבכל קבוצה ניתן לשנות / להוסיף על גבי מה שנאמר בתת הקבוצה.
בשלב זה נחלק לכל קבוצת דף A3 ומגוון חומרי יצירה ועיתונים. כעת, תיצור כל קבוצה “קולאז’ – לוח השראה, שיישקף את הרצונות והשאיפות שהועלו במגוון התחומים. ניתן לגזור ולהדביק קטעי עיתונות, כותרות, תמונות, וחומרים שונים כמו עלים, חרוזים וכו’ וגם להוסיף מילים או ציורים אישיים
בסיום היצירה נשב במעגל ונציג מכל קבוצה יראה לכולם את הקולאז’ תוך מתן הסבר על הלך הרוח שהביא ליצירתו. נתלה את הקולאז’ים ברחבי הכיתה ונתייחס אליהם במהלך השנה.
בשיעור זה ביצענו שיח ולימוד על חשיבות הפתיחה, התחלה. נסכם יחד עם התלמידים את החוויה לאורך השיעור: נזכר באווירה שהמורה יצר בתחילתו, נמנה בקצרה את מסרי המקורות ואת תרגול כתיבת התפילה. נסכם את שלב היצירה ונאחל שנה פורייה וטובה.
מעוניינים בתיאום פגישה, הזמנת חומרים, ליווי לבית הספר, או כל שאלה אחרת, אנא פנו אלינו כאן ואחד מנציגינו יחזור אליכם בהקדם.
לב לדעת – המכללה האקדמית הרצוג, אלון שבות 90433
[email protected]
לקבלת עידכונים שוטפים
היו הראשונים להוסיף תגובה בנושא