ברוכים הבאים לאתר החדש של לב לדעת!
האתר בתקופת הרצה וחלק מהתכנים עדין נמצאים רק באתר הישן, מוזמנים לבקר גם שם
נזמין תלמידים להציג סיטואציות שונות בנושא דחייה בפנטומימה. (ילד לא אהוב בכיתה, אדם בעל מוגבלות באוטובוס, אדם צועק בתפילה, אדם הלבוש בצורה מצחיקה ויוצאת דופן)
בזמן ההצגות השאר ימלאו דף צפייה:
לאחר ההצגות נערוך דיון על הדחייה (שיתבסס על הצפייה בסיטואציות):
נקרא יחד את הסיפור- “הברווזון המכוער“. ונעצור לפני השינוי שחל בו.
נמשיך בקריאת הסיפור:
החברה בעצם לא עברה כל שינוי, השינוי היחידי היה שהברווזון הפך לברבור. הסופר מתאר את ההתנהגות האכזרית כלפי השונה והחריג שנדרס על ידי חברה אכזרית ומתנכרת. הסיפור הוא סיפור שמוחה על התנהלות זו.
את הסיפור כתב אנדרסון, ננסה להבין מה הביא לכתוב את הסיפור.
נספר כי הסיפור נכתב במאה ה-19 כשלא הייתה כלל תודעה של סיוע לחלש, ולא היו ארגונים כמו היום שמגישים סיוע לחלש ולחריג. גם היום קשה מאוד לחולל שינוי בחברה גדולה, אבל כיום גדלה מאוד המודעות לצורך בשינוי חברתי. אפשר להשוות ולהציג תנועות שונות שנלחמות למען החלשים והמופלים לרעה. (למשל תנועת המחאה לפני שנתיים, המאבק של מבקשי המקלט ביום, המאבק למען זכויות נשים, המאבק בדרום אפריקה למען השחורים, מאבק בארצות הברית למען שחרור העבדים ועוד).
נמשיך בדיון לחיים שלנו:
נסכם את הסיפור ואת המחשבות שעלו מן הדיונים. נתמקד בשאלה מה היה היחס לאחר בסיפור ומה עבר על האחר במהלך הסיפור.
נבקש מכל תלמיד לקחת שני צבעים: האחד יסמל את החברה והשני יסמל את השונה. נבקש לצייר ציור בו מתואר מה החברה יכולה להרגיש (לטוב ולרע) כשיש אדם שונה ואחר מהם שרוצה להצטרף, ומנגד מה השונה מרגיש כשלא מקבלים אותו.
נזמין לשיתוף.
פתחנו בסיטואציות בן יש דחיה של אנשים לאדם ששונה מהם. ראינו שכדי שתהיה התמזגות שני הצדדים צריכים לעבור שינוי מהותי. ניסינו להבין למה חשוב לקבל את השונה ואיך מרגיש אדם שלא מקבלים אותו בחברה.
מעוניינים בתיאום פגישה, הזמנת חומרים, ליווי לבית הספר, או כל שאלה אחרת, אנא פנו אלינו כאן ואחד מנציגינו יחזור אליכם בהקדם.
לב לדעת – המכללה האקדמית הרצוג, אלון שבות 90433
[email protected]
לקבלת עידכונים שוטפים
היו הראשונים להוסיף תגובה בנושא