ברוכים הבאים לאתר החדש של לב לדעת!
האתר בתקופת הרצה וחלק מהתכנים עדין נמצאים רק באתר הישן, מוזמנים לבקר גם שם
נפתח ונשאל:
נכתוב על הלוח את רשימת הפירות האהובים.
נספר על יעקב שבשעה ארבע אחר הצהרים נוהג לאכול פירות. בקערה שהגישה לו אמו היו 2 סוגי פירות, אגס שהוא הכי אוהב וצימוקים.
נשאל את התלמידים:
נאמר לתלמידים שגם במצב כזה ובמצבים דומים לו מדריכה אותנו ההלכה כיצד לנהוג (כאן יש לציין בלי להיכנס לפרטים שיש הגיון להלכה בעיסוק בפרטים אלו ואולי נתייחס לכך בהמשך). כדי לדעת כיצד נהג יעקב וכיצד יש לנהוג במצבים דומים נפנה לספר מקור חיים פרק מ”ה עמ’ 92.
נחלק את הפירות לשלושה סוגים:
לפני קריאת הסעיפים הרלוונטיים ניתן לתלמידים משימה מנחת קריאה: נבקש מהתלמידים תוך כדי קריאת הסעיפים לזהות שלושה מקרים (בכל סעיף מקרה חוץ מסעיף ה’ שמהווה המשך לסעיף ד’) בהם יש לפני האדם פירות משלושת הסוגים שמנינו או מחלקם. נציע לתלמידים לסמן מקרים אלה בטוש זוהר.
נקרא את סעיפים א’, ב’ וד-ה’ בקול רם.
נענה יחד על השאלה ששאלנו על פי הסעיפים:
נחלק לתלמידים דף עבודה בו מאויירים שלושת המצבים עם פירות שנשתבחה בהן הארץ, התלמידים יזהו אותם. נבדוק ביחד מה ההלכה בכל אחד מהם. (ניתן למלא את הדף יחדתוך כדי לימוד הדברים, יחד לאחר הלימוד, עצמאית בסוף הלימוד או עצמאית לפני הלימוד וסיכום משותף דרך הדף).
נתעכב במקרה השלישי, העוסק בפירות שהם רק משבעת המינים. נבין דרך מקרה זה כיצד קובעים מי מפירות שבעת המינים קודם.
נכתוב על הלוח את הפסוק:
נדגיש את המילים ארץ ונסביר ע”פ העקרונות שמופיעים בסעיפים ד’-ה’. ניתן בשיתוף התלמידים להגיע לעקרונות ובעיון חוזר בסעיפים הנ”ל.
נדייק בהלכות:
נבקש מהתלמידים להתחלק לזוגות. כל אחד יכתוב סיפור קצר, על עצמו או סיפור דמיוני, המציג את אחד המקרים שעסקנו בהם באכילת פירות. את הסיפור נבקש לסיים במשפט- באיזה סדר עליי לברך על הפירות?
ניתן לכתוב על כל שלושת המקרים אולם זה תלוי בזמן ובכוח. לאחר הכתיבה יחליפו התלמידים את הסיפורים ביניהם וכל אחד יכתוב לחברו כיצד עליו לנהוג במקרה זה.
לסיום, נחלק לילדים פרוסות משני סוגי פירות שיבחר ויכין מראש, הילדים יתכבדו לפי רצונם ויברכו ע”פ ההלכה.
למדנו שכשאדם רוצה לאכול כמה פירות ההלכה מכוונת אותו על איזה פרי עליו לברך ראשון. חילקנו את הפירות לשלושה סוגים. אחר כך למדנו על שלושה מקרים שונים בהם מופיעים כמה מסוגי פירות אלה, וראינו מה ההלכה בכל מקרה. במקרה בו מופיעים לנו רק פירות משבעת המינים למדנו שני עקרונות על פיהם קבעו חז”ל מי הקודם והערנו שחיטה ושעורה אינם חלק מהקדימות לעניין פירות.
מעוניינים בתיאום פגישה, הזמנת חומרים, ליווי לבית הספר, או כל שאלה אחרת, אנא פנו אלינו כאן ואחד מנציגינו יחזור אליכם בהקדם.
לב לדעת – המכללה האקדמית הרצוג, אלון שבות 90433
[email protected]
לקבלת עידכונים שוטפים
היו הראשונים להוסיף תגובה בנושא