ברוכים הבאים לאתר החדש של לב לדעת!
האתר בתקופת הרצה וחלק מהתכנים עדין נמצאים רק באתר הישן, מוזמנים לבקר גם שם
מטרת הפתיחה לעורר את התלמידים לדבר על התנאים לאפשרותה של אינטימיות בין בני אדם. ניתן להתייחס לאינטימיות בהקשרים רחבים, כיחס בין הורים לילדים, בני משפחה, יחס בין חברים, ויחס בין גברים לנשים. דגשים במהלך השיחה:
נשאל את התלמידים:
נכתוב על הלוח נתונים העולים מתשובות התלמידים (מקום, זמן, הקשר). נתרגם בעזרת הכיתה את הרעיונות הטכניים לשפה רגשית, למשל: נסביר כי הבחירה במקום שקט מאפשרת ריכוז וקשב עמוק לאחר.
נתייחס לכך שמעברים מקרבה לריחוק אינם חד פעמיים וחד כיווניים.
נדגיש שוב כי אינטימיות ותחושת ביחד מאפיינת סוגים רבים של מערכות יחסים.
נשאל-
נקרא את השיר בקול בפעם הראשונה-
בסיום הקריאה נבקש מהתלמידים לשאול שלוש שאלות על השיר (אפשר וכדאי לתת לתלמידים לכתוב את השאלות על הלוח) נכוון את התלמידים לשאלות ברובד העלילתי של השיר (האם הם הכירו לפני הקולנוע?) ולרובד הרגשי. נאחד את השאלות לפי נושאים או לפי סוגים ונשאיר אותן כתובות על הלוח.
נבקש מהתלמידים להעתיק חמש שאלות לבחור את השאלה החשובה ביותר להבנת השיר ולנמק את בחירתם.
חלק א’: מבנה, פסיחה וחזרה.
מבנה
מה ניתן ללמוד מכל אחד מחלקי השיר על ההתקרבות וההתרחקות של בני הזוג? נסב את תשומת לב התלמידים למבנה של השיר:
חלק ראשון:
חלק שני:
חלק שלישי:
עבודה בזוגות:
בדיון הכיתתי נאסוף את תשובות התלמידים לשאלות אלו, נסב את תשומת לבם לאמצעים ספרותיים כפסיחה וחזרה ונשאל אותם על תרומתם לדיון בשיר.
פסיחה:
חזרה:
חלק ב’: דימויים מטאפורות ואלוזיות.
משימה בקבוצות– אתם קבוצת בילוש פואטית שנשכרה על ידי האיש, הוא מנסה להבין מה הייתה ההפתעה ומה היו הרמזים המקדימים להחלטה לקום ולצאת. משימתכם לסייע לאיש לנסח את שאלותיו ולהכין דו”ח העונה לשאלותיו של האיש.
נספר לתלמידים המשך אפשרי- לאחר שהיא עזבה את בית הקולנוע, הסרט נראה לו תפל ומשעמם הוא לא זכר את ההתחלה ולא עניין אותו לראות את הסוף, הוא פשפש בכיס ומצא בדל עפרון וכתב על חלקה הפנימי של קופסת הפופקורן, הוא כתב כותרת : מכתב לעוזבת…
כתבו את המכתב.
פתחנו את השיעור בשאילת שאלה על יצירת שיחה אינטימית- כיצד נוצרת שיחה אינטימית, ואילו התנגדויות היא יכולה להעלות? לאחר מכן קראנו את שירה של דליה רביקוביץ ‘גרוויטציה’, שאלנו שאלות על השיר, וכל תלמיד התבקש לבחור את השאלה שלדעתו היא החשובה לשם העמקה והבנת השיר. משם יצאנו ללימוד של האמצעים האמנותיים בשיר- מבנה השיר, פסיחה, חזרה, מטאפורות ואילוזיות. ראינו את האינטימיות המתחילה להירקם בין בני הזוג ואת תגובתה של הדוברת לכך. סיימנו בתרגיל כתיבה המזמין לחשיבה מה קרה לבחור שנותר בקולנוע אחרי שהדוברת נעלמה.
מעוניינים בתיאום פגישה, הזמנת חומרים, ליווי לבית הספר, או כל שאלה אחרת, אנא פנו אלינו כאן ואחד מנציגינו יחזור אליכם בהקדם.
לב לדעת – המכללה האקדמית הרצוג, אלון שבות 90433
[email protected]
לקבלת עידכונים שוטפים
היו הראשונים להוסיף תגובה בנושא