ברוכים הבאים לאתר החדש של לב לדעת!
האתר בתקופת הרצה וחלק מהתכנים עדין נמצאים רק באתר הישן, מוזמנים לבקר גם שם
אלפיים שנה עם ישראל כוסף מתפלל וכמהה לבנינו של בית המקדש. במלחמת תש”ח נפל הרובע היהודי בידי הירדנים ויהודים לא יכלו לגשת ולשפוך תפילה במקום המקודש. 19 שנה אחר כך, במלחמת ששת הימים זכינו לקבל לידנו את מקום המקדש. ההתרגשות והשמחה באותם ימים על ששבנו להר ולסביבותיו הייתה נחלת רבים מעם ישראל.
נבקש מהתלמידים לדמיין את עצמם בתקופת קום המדינה, את ירושלים החצויה, את החומה המפרידה בינם לבין הר הבית והכותל המערבי. ואת דגל ירדן המתנוסס למעלה.
נשאל את התלמידים:
הרב שלמה גורן זכה להיות ממשחררי העיר העתיקה במלחמת ששת הימים אך למעשה הקשר המיוחד שלו לירושלים ולמקום המקדש החל עוד כשהיה ילד, המשיך לימים הקשים בעת נפילת הרובע כשכיהן כרב ראשי לצה”ל שזה עתה קם ועד לשמיעת קולו של השופר בהר הבית ולתפילת נחם המחודשת באותם רגעים נשגבים.
נעמיד בכיתה 3 תחנות. בכל תחנה יופיע קטע מתוך הספר “קול במעלה ההר” סיפור חייו של הרב גורן.
הערה למורה – כדי לייעל את הפעילות מומלץ להקים 2 תחנות מכל סוג – סה”כ 6 תחנות.
נחלק את התלמידים לקבוצות ונצייד אותם בדף נלווה, אותו ימלאו בכל תחנה.
נאסוף את המידע שצברו התלמידים.
נקרין את הקטע הבא : הר הבית בידנו. (אפשרות נוספת: הר הבית בידינו-מורחב)
נשאל את התלמידים:
נספר לתלמידים שהרב גורן ראה באותם רגעים את גאולת ירושלים והיה מלא הודיה על היותו חלק מאותה הגאולה. נתייחס לשינוי שבתפילת נחם הנאמרת ב ט’ באב . שנאמרה אז מתוך התלהבות ושמחה … “נחם את העיר הצהלה והשמחה העומדת להיבנות והשמחה עם בניה ולוחמיה ושאינה חרבה ובזויה יותר…”.
נסכם לתלמידים:
דרך התחנות השונות, פגשנו את הקשר בין הרב גורן לירושלים. ירושלים היתה בליבו של הרב גורן.
נאסוף את התשובות.
נבקש מהתלמידים לנסות לחשוב כמה פעמים במהלך היום מזכירים את ירושלים (תפילת שמונה עשרה/ ברכת המזון).
נציע לתלמידים לנסות לקבל על עצמנו להשתדל להתכוון בברכה, ובהזכרות של ירושלים בברכות ובתפילות.
נשאל את התלמידים:
כתשובה לשאלה: נבקש מכל קבוצה לבנות תחנה רביעית, המתרחשת בשנת תש”פ, ולכתוב קטע דמיוני המתאר את התקדמות הגאולה כפי שהם רואים אותה בימינו.
בשיעור זה חווינו את הקשר המיוחד של הרב גורן למקום המקדש מהמפגש הראשון שלו כילד שובב הבא מהכפר ומרגיש קדושה מיוחדת ורצון ללמוד תורה. את הצער שחש בנפילת הרובע ותחושת החורבן. ואת השמחה העצומה עם כיבוש הר הבית והכותל. עסקנו בכך ששחרור הר הבית והכותל הוא מרגש ונפלא אך לא תם. ניסינו לחשוב ולדמיין כיצד מתקדמת הגאולה גם בימינו.
מעוניינים בתיאום פגישה, הזמנת חומרים, ליווי לבית הספר, או כל שאלה אחרת, אנא פנו אלינו כאן ואחד מנציגינו יחזור אליכם בהקדם.
לב לדעת – המכללה האקדמית הרצוג, אלון שבות 90433
[email protected]
לקבלת עידכונים שוטפים
היו הראשונים להוסיף תגובה בנושא