ברוכים הבאים לאתר החדש של לב לדעת!
האתר בתקופת הרצה וחלק מהתכנים עדין נמצאים רק באתר הישן, מוזמנים לבקר גם שם
מה התחושות שהיו אחרי המבול?
נשב במעגל, ונקרא את פסוקי פרשת המבול. בפסוקים “הרועשים” נקריא בעז ובעוצמה, עד השלב בו המים מתחילים להרגע, וכך גם נרגיע את הקריאה, ולאט לאט יבשה הארץ, עד שנוח יכול לפתוח את הצוהר. בשלב זה נעצור.
נשמיע שיר שקט “הנה הם באים ימים של שקט אחרי הרעש הגדול והנורא…”, במרכז המעגל נניח חומרי ציור שונים [סוגים שונים של נייר- לבן, שחור, עבה ודק. וסוגים שונים של כלי צביעה- פחם, פסטל, צבעי מים] נבקש מהתלמידים לצייר מה נוח ראה כשהוא יצא מהתיבה.
מן הסתם הרוב המוחלט של הציורים יהיה נקי, כמעט טהור, קוים צלולים בוחרות צבעי מים, משיחות עדינות של גוונים כחולים…. מעט תלמידים בוחרים לצייר ציור שיש בו גם את המימד של האסון והחורבן. [כאן יש לציין מנסיון שאספתי עם השנים, שבכיתות התיכון זה היה המצב, בגילאים המבוגרים יותר כגון במדרשות, החלוקה היתה כבר מאוזנת יותר..]
נבקש מהתלמידים להציג את הציור שלהם ולהוסיף כמה מלים שיתרגמו את הציור לתחושות, ולמילים.
נעביר בין התלמידים את הציור “תיבת נוח” של הצייר גוסטב דורה על המבול. ציור מאד קשה, בו רואים אם מסתכלים מקרוב, גוויות של בעלי חיים על כל ההר בו עצרה התיבה.
נדון בעקבות התמונה:
נקרא את המדרש על שלושה שראו עולם בנוי וחרב ובנוי. המדרש עוסק במימד האישי [איוב] לאומי [בית המקדש] והעולמי [נח].
נקרא את הדברים הבאים של הרב עמיטל על כך שהוא ראה עולם בנוי וחרב ובנוי. ועל הכוחות הנדרשים על מנת לקום לאחר חורבן ולבנות משהו מחדש. להאמין שאפשר.
נזמין את מי שרוצה להמשיך את הציור של דורה ולצייר ציור מענה מהמבט שלנו היום על העולם.
בשיעור למדנו את סיפורו של נח אחרי המבול, ראינו את הפער בין התמונה הפסטורלית הראשונית לבין המציאות הקשה שנח היה בה. הרחבנו את המבט לבניין עולם מתוך חורבן, פגשנו את סיפורו של הרב עמיטל ודרך ציורים המחשנו את הפערים בעולמות.
מעוניינים בתיאום פגישה, הזמנת חומרים, ליווי לבית הספר, או כל שאלה אחרת, אנא פנו אלינו כאן ואחד מנציגינו יחזור אליכם בהקדם.
לב לדעת – המכללה האקדמית הרצוג, אלון שבות 90433
[email protected]
לקבלת עידכונים שוטפים
היו הראשונים להוסיף תגובה בנושא