ברוכים הבאים לאתר החדש של לב לדעת!
האתר בתקופת הרצה וחלק מהתכנים עדין נמצאים רק באתר הישן, מוזמנים לבקר גם שם
תחרות עם ניפוח בלונים. הבנה שבלון הוא גבול של אויר בתוכו ואם מנפחים חזק מדי הוא מתפוצץ.
דיון- מה משמעות הגבול הזה? על מה הוא שומר? מה הוא מאפשר?
נחלק את התלמידים לשתי קבוצות. קבוצה אחת תקבל בצק לעוגיות ותתבקש להכין עוגיות נחמדות מהבצק שקיבלה. קבוצה שנייה תקבל בנוסף לבצק גם צורות לעשיית עוגיות. ניתן להם כרבע שעה להכין עוגיות ונבדוק כיצד כל קבוצה מכינה. האם הקבוצה הראשונה שמה לב שלשנייה יש צורות האם היא תבקש מהם או תסתדר בלעדיהם?
נדביק שתי כרטיסיות על הלוח ונבקש לכתוב את התשובות במחברת:
נשאל- איזה גבולות אתם מכירים?
(גבולות בעולם (גדרות גבול וכו’), גבולות בחברה (חוקים ששומרים על הסדר), גבולות בבית הספר (כללי המשמעת) , גבולות שהדת מציבה לנו, גבול היכולות האנושית, גבולות שאני שם לעצמי).
נקרא את פרק ב, ונבקש מהם לשים לב תוך כדי הקריאה לגבולות שיש שם. לאחר הקריאה נדון- למה יש גבול? למה ה’ שם בגן עדן משהו שלאדם אסור לאכול ממנו?
נכתוב בצד אחד של הלוח את הדברים הטובים שבגבול (הוא מגן עלינו, שומר על סדר בעולם, מאפשר לחיים להתנהל כמו שצריך, נותן לנו אפשרות להתפתח בתוכו. כאשר אנחנו מתמודדים, מתגברים ומתאפקים זה מחשל אותנו, מרסן אותנו ומעצב לנו את האישיות)
נבקש מהתלמידים לכתוב במחברת תשובה לשאלה מדוע ה’ שם גבול לאדם וחווה.(לעשות סבב לשמוע מה כתבו).
נדון בדילמה של חווה בפרק ג’. מה דעתכם? מה ההתמודדות שלה עם הגבול?
נלמד את דף מקורות- גבולות שמסביר מדוע אנו נמשכים לחצות את הגבול. (הם מעמידים את עצמם במקום חווה ומסבירים למה נמשכים לחצות את הגבול, ‘מים גנובים ימתקו’- משהו בטבע שלנו מעדיף את מה שאין לנו’)
מתי צריך לחצות את הגבול?
לפעמים יש לנו גבול פנימי שמגביל אותנו ומונע מאיתנו להתפתח. לפעמים יש גבולות של חברה שצריך לפרוץ מסיבות כאלו ואחרות (כתיבת המשנה, סירוב פקודה בפקודה בלתי חוקית בעליל, חדירה למדינת אויב כדי לבצע פעולה ביטחונית).
נקרא את הקטע מ’יש ילדים זיגזג’ ונבקש מהם שיכתבו סוף לסיפור (לפחות 10 שורות, המילה גבול חייבת להופיע בפנים). שיכתבו את הקטע במחברת ויישלחו לנו במייל אחר-כך.
דרך עיון בפסוקים של פרק ב’ בסיפור אדם וחוה בגן עדן חשבנו על גבולות ותפקידם בחיינו.
מעוניינים בתיאום פגישה, הזמנת חומרים, ליווי לבית הספר, או כל שאלה אחרת, אנא פנו אלינו כאן ואחד מנציגינו יחזור אליכם בהקדם.
לב לדעת – המכללה האקדמית הרצוג, אלון שבות 90433
[email protected]
לקבלת עידכונים שוטפים
היו הראשונים להוסיף תגובה בנושא