ברוכים הבאים לאתר החדש של לב לדעת!
האתר בתקופת הרצה וחלק מהתכנים עדין נמצאים רק באתר הישן, מוזמנים לבקר גם שם
אנחנו נמצאים בימי החגים. נפתח בשיתוף מצד התלמידים:
נתמקד בשאלות על התפילה:
נכתוב על הלוח כל תחושה שתוזכר, ובתם הסבב, נמנה את התחושות, ונסכם את האוירה הכללית העולה מהן. נציין כי כל הרגשות והתחושות שעלו (פחד, אשמה, רצון לתקן, צער, חרטה, בקשת מחילה, תקוה לסליחה וכו’ וכו’) חשובות מאד, וכולן חיוניות בתוך תהליך התשובה. ב”ה, זכינו לעבור את יום הכיפורים, להתוודות על חטאינו, למנות אותם שוב ושוב: “אשמנו, בגדנו, גזלנו…” ולבקש עליהם מחילה. יחד עם בואו של חג סוכות מגיעה גם הזדמנות חדשה, להתבוננות אחרת על השנה שחלפה, ובה נתמקד בשיעור הקרוב.
נכתוב על הלוח את שני הפסוקים הבאים:
לרוב בחג סוכות אנחנו מתמקדים מאד במצוות הסוכה. היום רובנו כבר לא עובדי אדמה, והקשר למהות האסיף של החג תופס מקום קטן מאד בתודעה שלנו.
נזמין את התלמידים לחשוב ולהציע:
נרשום את תשובותיהם על הלוח, לצד רשימת הרגשות הקודמת שערכנו ביחס ליום הכיפורים שחלף. נמנה את הרגשות (גאווה, תודה, שמחה, סיפוק, הכרת הטוב, וכו’ וכו’).
אחרי שיחה קצרה על ההבדל הניכר שבין שני צדי הלוח, נתמקד בכך שחג האסיף מזמן לנו את האפשרות לחוש סיפוק והודיה גדולים על השנה שחלפה. למקד את המבט על הטוב, ולראות איזה יבול קצרנו השנה.
נשחק “חבילה עוברת”, עם משימות המותאמות לתהליך הבירור הפנימי שאנחנו מבקשים לעבור כעת עם התלמידים. כל קילוף של שכבה בחבילה יחשוף שאלה, עליה יבקשו התלמידים לענות בדף אישי:
(מובן שניתן להוסיף עוד משימות, על זו הדרך)
בלב החבילה יחכו לתלמידים סוכריות, ותוך כדי אכילתן, נשאל:
נעיר שהסוכריות שקבלנו הן לא סתם פרס לסיום המשחק, אלא אסיף של הדברים הנהדרים שהצלחנו בהם השנה והשגנו, ב”ה.
נחלק לתלמידים את הוידוי המשלים, של הרב בנימין הולצמן, יחד עם דבריו היפהפיים של הרב קוק מתוך עולת ראי”ה ונשלח אותם עם משימת כתיבה הביתה, להפנמת הדברים.
נסביר מעט על “וידוי המצוות” שמציע הרב קוק, ועל הפרשנות שניתנה לו כאן, ב”וידוי המשלים”.
נבקש מהתלמידים לחשוב על האסיף שלהם, על ההצלחות, המצוות וההישגים שהשיגו השנה, ולנסות לחבר ולכתוב וידוי משלים כזה. (ע”פ סדר הא”ב, כמו שמודגם כאן, אבל על האסיף האישי שלהם).
בזמן הכתיבה אפשר להאזין לשיר ‘סדר העבודה’ של ישי ריבו, על מנייתו של הכהן הגדול את הדברים הטובים והפחות.
בתום הכתיבה נזמין אותם להוסיף את הוידוי שכתבו לתפילת החג, להודות להשי”ת על פירותיהם היפים והחדשים ולהרגיש כאילו הם מקיימים במידת מה את מצוות האסיף הנזכרת בתורה.
פתחנו בדיבור על החגים שעוטפים אותנו והתחושות שלנו בתפילות. למדנו על חג האסיף, חג הסוכות ועל השמחה שיש לחקלאי כשאוסף בשלב זה בשנה את פירותיו. שיחקנו חבילה עוברת וניסינו לראות אילו ‘פירות’ גם אנחנו יכולים לאסוף מהשנה שחלפה וסיימנו בוידוי המשלים עם כתיבה של ‘וידוי מצוות ופירות’ שאנחנו רוצים לבוא ולשתף בהם בתפילתנו. שנזכה לראות פירות ולשמוח במעשינו!
מעוניינים בתיאום פגישה, הזמנת חומרים, ליווי לבית הספר, או כל שאלה אחרת, אנא פנו אלינו כאן ואחד מנציגינו יחזור אליכם בהקדם.
לב לדעת – המכללה האקדמית הרצוג, אלון שבות 90433
[email protected]
לקבלת עידכונים שוטפים
היו הראשונים להוסיף תגובה בנושא