ברוכים הבאים לאתר החדש של לב לדעת!
האתר בתקופת הרצה וחלק מהתכנים עדין נמצאים רק באתר הישן, מוזמנים לבקר גם שם
משחק מוביל-מובל: כדאי לצאת למרחב פתוח. התלמידים מתחלקים לזוגות כאשר אחד קושר את עיניו והשני מוביל אותו במסלול שבוחר במגע בלי מילים או רק במילים בלי מגע. כעבור 5 דק’ מתחלפים.
עיבוד המשחק:
מוטיב העיוורון ביצירה:
נקרא את דבריו של הרב קוק:
היזכר בעימות/ויכוח שחווית לאחרונה עם חבר/הורה/מורה.
המקהלה מסיימת במסר של סופוקלס לטרגדיה. כתוב מסר משלך או התבוננות שהתחדשה\התחזקה לך בעקבות הלמידה של היצירה.
*הערה: בהקשר זה של סיום הטרגדיה יכולות לעלות סוגיות אמוניות בנוגע לגורל ובחירה. יש כיתות בהן כדאי לציין ואולי אף להרחיב על התפיסה היהודית ששונה באופן מהותי מזו היוונית הדטרמניסטית והפסימית. אנחנו מאמינים בכוחה של בחירה ושל תשובה, מאמינים בטוב שבאדם ובהטבה של ה’ איתנו (גם כשקורית חלילה טרגדיה).
הצעה בנוגע לדרכי עיצוב: ניתן בסיכום הלמידה (לאחר למידת המושגים ויישומם) ליצור תרשים הממחיש את הקשר בין הרעיון המרכזי של היצירה לבין דרכי העיצוב שלה. דרכו אפשר לסכם, לדון ולהזכיר את הנלמד וגם לעבוד על מיומנות הנדרשת בבגרות של חיבור בין דרכי העיצוב לתוכן: אנטיגונה: מוטיב העיוורון- הפנמה- דוגמא
פתחנו במשחק מוביל- מובל, שהוביל לדיון על החוויה להיות עיוור וחסר שליטה, ולהיות מוביל. לאחר מכן עסקנו במוטיב העיוורון ביצירה- מי הם העיוורים ביצירה ומה העיוורון מסמל. משם המשכנו לדברי הרב קוק על המחיר של עיוורון וגאוה, ודרך דף עבודה העמקנו במוטיב העיוורון בטרגדיה היוונית. סיכמנו במשימת כתיבה בה הזמנו את התלמידים להיזכר בעימות שעברו וכיצד התמודדו איתו או לכתוב מסר ליצירה, כחלופה למסר של סופוקלס.
מעוניינים בתיאום פגישה, הזמנת חומרים, ליווי לבית הספר, או כל שאלה אחרת, אנא פנו אלינו כאן ואחד מנציגינו יחזור אליכם בהקדם.
לב לדעת – המכללה האקדמית הרצוג, אלון שבות 90433
[email protected]
לקבלת עידכונים שוטפים
היו הראשונים להוסיף תגובה בנושא