ברוכים הבאים לאתר החדש של לב לדעת!
האתר בתקופת הרצה וחלק מהתכנים עדין נמצאים רק באתר הישן, מוזמנים לבקר גם שם
נכנס לכתה ונכריז כמה אנחנו שמחים ומופתעים להיות כאן הבוקר. כדי להסביר את ההפתעה שלנו, נספר משהו מעין זה:
אבל לפני שנתחיל:
נערוך סבב בין התלמידים, ונתעכב על הסיפורים השונים.
נעיר את תשומת לב התלמידים לכך שלמעשה, הסיפור שסיפרנו על הבוקר שלנו, והסיפורים היפים שסיפרו הם- קשורים מאד לנס הגדול שמסופר לנו במגילת אסתר.
נספר או שנקרא יחד את סיפור מגילת אסתר.
אחרי שהמלך אחשוורוש חותם על הגזירה של המן ומאשר אותה, נאמר כי ” את הנחתם בטבעת המלך אין להשיב” ..
נתעכב על כך שהטבעת היתה החותמת, ושאת דבר המלך לא מבטלים לעולם… נראה כי ליהודים באותו הזמן היתה את הסיבה הטובה ביותר להתייאש.
נזמין שני מתנדבים שיציגו שתי דרכים להסתכל ולהגיב לגזירה הקשה של אותו הזמן.
הראשון יגיד מדוע חשוב להאמין ולא להתייאש ואיך ניתן לעשות זאת ואילו השני ינסה כל הסמן לאפס אותו ו’להחסיר’ את ראייתו למציאות בה ברור לכולם שכשיש חותמת של המלך אי אפשר לצפות לטוב ואין חזרה.
נכתוב מילות מפתח על הלוח שהתלמידים יעלו בתוך דבריהם.
נסכם את התשובות ונאמר: באמת, יש מצבים שהמציאות נראית בהם קשה מאד, וההצלה נראית בלתי אפשרית. אבל אסור לנו לשכוח שמעל מלך בשר ודם, ומעל הטבעת שלו, עומד מלך מלכי המלכים , שיכול תמיד להפוך את המציאות לטובה. כמו שקרה לנו בפורים, ב”ה..
מגילת אסתר מלמדת אותנו ש’אין יאוש בעולם’ (ר’ נחמן). יש בנו את היכולת להאמין בשינוי ולהאמין שהכל יכול להתהפך לטובה! גם כשהמצב חשוך ולא טוב, הוא יכול להתהפך ולהשתנות.
נמקד ונחדד: ההתחפשות היא הזדמנות נהדרת בשבילנו למצוא מה היינו מבקשים לעצמנו, ובעזרת התחפושות, להידמות לו.. לפעמים אנחנו בוחרים תחפושות מצחיקות, או סתם משהו שכבר יש לנו ממילא בבית ולא מקדישים לזה הרבה זמן של מחשבה, אבל אפשר גם לנצל את ההזדמנות הזאת כדי לחשוב- מה חסר לנו, ומה הכי היינו רוצים להפוך להיות, או להשתפר בו מאד..
נזמין את התלמידים להתחלק לזוגות. כל אחד מבני הזוג צריך לחשוב מעט, ואז לספר לחבר שלו איזו תכונה הוא הכי היה רוצה לרכוש, או לשפר אצלו (אומץ, סקרנות, הומור, חסד, או גם: יכולת לצייר, יכולת טובה בריצה/ קפיצה/ לימודים/ כדורגל/ריקוד וכו’ וכו’).
אחרי שסיפרו זה לזה על משהו שהיו רוצים בו מאד (כדאי לעבור בין הזוגות ולעזור לתלמידים להגיע לתשובות מדויקות יותר) נבקש מכל בן זוג לחשוב עבור החבר שלו על חיה/ או מקצוע/ או אדם מסויים שיש בהם את התכונה או היכולת המבוקשת (למשל: אומץ- אריה, סקרנות – חוקר , יכולת טובה בריצה- צ’יטה, וכן הלאה וכן הלאה.. גם בזה- כדאי לעזור לתלמידים ולתת הצעות או כיווני מחשבה שונים)
נבקש מכל אחד למלא כרטיסיה, בה הוא מפרט את מחשבותיו.
נשאל:
נזמין את התלמידים לחשוב בבית, מדוע הם מרוצים או לא מרוצים מהתחפושת שהוצעה להם. מה היא מבטאת בעיניהם, והאם היו רוצים להפוך להיות הדבר הזה, ולו ליום אחד… נציע להם לדייק יותר בעצמם ולחשוב על רעיון קרוב יותר, אם אינם שלמים לגמרי עם מה שהוצע להם.
נסכם ונאמר, שחג פורים בא להזכיר לנו שיש עניין שהכל יתהפך לטובה, וגם אנחנו יכולים, אם רק נרצה ונאמין, בתחפושות ובאמת.
אפשר להאזין יחד ולרקוד לצלילי השיר “אין שום יאוש” בביצוע של הלב והמעין או ברמיקס מקפיץ.
פתחנו בכניסה מפתיעה עם סיפור אישי לכיתה על כך שהכל התהפך אצלנו לטובה וניסינו לראות אם אנחנו מכירים מצב בו הדברים התהפכו והשתנו מלא טוב לטוב. למדנו את סיפור המגילה וראינו כי גם שם לא היה סיכוי לתקווה אבל מרדכי אסתר והיהודים לא השתנו והאמינו ביכולת של ה’ לעזור ולהפוך את המציאות לטובה! ראינו שבפורים אנחנו עוסקים שהיפוכים ושינויים וסיימנו במחשבה על התחפושת שלנו שגם היא יכולה להביע הזמדנות של שינוי והיפוך פנימי לדבר שהיינו רוצים לפתח ולהתחדש בו.
מעוניינים בתיאום פגישה, הזמנת חומרים, ליווי לבית הספר, או כל שאלה אחרת, אנא פנו אלינו כאן ואחד מנציגינו יחזור אליכם בהקדם.
לב לדעת – המכללה האקדמית הרצוג, אלון שבות 90433
[email protected]
לקבלת עידכונים שוטפים
היו הראשונים להוסיף תגובה בנושא