ברוכים הבאים לאתר החדש של לב לדעת!
האתר בתקופת הרצה וחלק מהתכנים עדין נמצאים רק באתר הישן, מוזמנים לבקר גם שם
נחלק לכל תלמיד אבן ונבקש מהתלמידים למשש את האבן, להריח ואפילו ניתן לטעום אותה. נבקש מהתלמידים להתבונן היטב בצבעה של האבן, מרקמה, הצבעים השונים שמופיעים עליה. נשים לב לפרטים הקטנים ולאחר ההתבוננות נבקש מהתלמידים לומר מהם מאפייניה של האבן. (קשה, חזקה, כואבת, אטומה, לא גמישה…).
במעגל:
נקריא לילדים את הסיפור ‘אות בבאר’ המבוסס על אבות דרבי נתן פרק ו הלכה ב. נעצור את הסיפור במקום בו עקיבא תוהה כיצד האבן בבאר מחורצת.
נספר כי האגדה מספרת על רבי עקיבא, אשר בגיל 40 לא למד עדיין לקרא ולכתוב. רבי עקיבא היה רועה צאן מיוחד במינו. כשהוא ראה אבן- הוא לא חלף על פניה, הוא התבונן בה כשם שאנו התבוננו באבנים.
נמשיך להקריא את הסיפור עד סופו.
עקיבא לומד דבר חשוב: דבר רך כמו מים יכולים לחקוק על דבר קשה כאבן.
נבקש מהתלמידים לשים לב לאיורים בספר, האיורים צוירו באמצעות חריטה:
החריטה היא שיטת ציור עתיקה שמרמזת על התקופה בה התרחש הסיפור, ובנוסף לכך, החריטה מבטאת את הפלא שנגלה רבי עקיבא בבאר.
נזמין את התלמידים לצבוע באופן מלא דף בצבעי פנדה צבעוניים. לאחר מכן נבקש לצבוע מעל הדף הצבעוני עוד שכבה של צבע פנדה שחור. לאחר שתי הפעולות, נחרוט בזהירות בעזרת קצה סרגל על הדף. כל חריטה תחשוף את הצבעוניות המסתתרת מתחת לצבע השחור. נציע לתלמידים לחרוט באופן חופשי או לנסות להעתיק איור מהספר.
נכתוב את המשפטים שהתלמידים מציעים על הלוח.
נבקש מכל תלמיד לחשוב על דבר שקשה לו מאוד ללמוד או להצליח לעשות.
כמזכרת וכסיכום השיעור נבקש מכל תלמיד לחשוב על מילה או משפט שמסכמים עבורו את המדרש שלמדנו ולכתוב אותו בעזרת לורדים צבעוניים על האבן שבידו. (נציע רעיונות לדברים שניתן לכתוב על האבן: אין הדבר תלוי אלא בי, רצון, אני יכול, אבנים שחקו מים, תאמין בעצמך). לאחר שהתלמידים כתבו על האבן, וצבעו אותה (רצוי בצבעי גואש) נצפה את האבן בדבק פלסטי נוזלי ונניח את האבן להתייבש. (כך המילים לא תמחקנה והאבן תקבל גוון מבריק).
נסכם – עקיבא רועה הצאן שהחל ללמוד תורה רק בגיל 40 גדל להיות אחד התנאים הבולטים והחשובים שקמו לעם ישראל. היו לו 24,000 תלמידים, דבריו מופיעים בגמרא מאות פעמים. רבי עקיבא הוא מקור השראה על היכולת של אדם ללמוד תורה בכל גיל, מכל רקע ולמרות הקשיים.
נזמין את התלמידים,ברגע של קושי בלימודים למשל, להציץ באבן, להחזיק אותה ביד, ולקבל כוח בעזרת הלקח שהוריש לנו רבי עקיבא…
פתחנו בהתבוננות באבן ומאפייניה. דרך הסיפור העמקנו בדרך של ר’ עקיבא ללמוד איך ללמוד ולא לפחד מידע חדש וקשיים הניצבים בדרך. התבוננו באיורים ודרך יצירתם והתנסינו בדרך איור זו. סיימנו בהפיכת האבנים מתחילת השיעור לאבנים עם כוח שיוכלו לעזור לנו להתמודד עם קשיים בהמשך.
מעוניינים בתיאום פגישה, הזמנת חומרים, ליווי לבית הספר, או כל שאלה אחרת, אנא פנו אלינו כאן ואחד מנציגינו יחזור אליכם בהקדם.
לב לדעת – המכללה האקדמית הרצוג, אלון שבות 90433
[email protected]
לקבלת עידכונים שוטפים
היו הראשונים להוסיף תגובה בנושא