ברוכים הבאים לאתר החדש של לב לדעת!
האתר בתקופת הרצה וחלק מהתכנים עדין נמצאים רק באתר הישן, מוזמנים לבקר גם שם
בתחילת השיעור נזכיר כיצד אהוד בן גרא גייס את השונות שלו ככח, בשל העובדה שהיה איטר ניצח מלך גדול כעגלון. נסביר כי בשיעור נלמד ששונות יכולה להוות חוזק, הייחודיות מגלמת בתוכה כישורים ותכונות חדשות.
נזכיר במספר משפטים את הלמידה בשיעורים הקודמים בכדי לאפשר רציפות למידה.
תרגיל כתיבה במחברת
שלב א:
כל תלמיד מתבקש לחשוב על דבר אחד המיוחד בו ולרשום בראש העמוד. ניתן לתת דוגמאות כגון ‘אני גמיש’, ‘אני מוכשר במוזיקה’, ‘אני גבוה’, ‘אני יודע לרוץ מהר’, ‘אני יודע צרפתית’ וכו’. מומלץ להתחיל בהדגמה שלנו, לנרמל לכיתה שאומנם השאלה נשמעת פשוטה אך דורשת מחשבה וניתן להיעזר במורה.
שלב ב:
התלמידים מתבקשים לכתוב שני יתרונות למאפיין המיוחד שלהם. ניתן דוגמה- אני הכי גבוה בכיתה, לכן לא צריך להיעזר בשרפרף כשמקשטים אותה לקראת חג.
שלב ג:
בשלב זה נבקש מהכיתה לכתוב על מקרה שבו נעשה שימוש לטובה במאפיין המיוחד. נמשיך בדוגמה מקודם, אני הכי גבוה ולכן יעזור לשאר חברי לתלות את הקישוטים לגובה.
נזמין תלמיד המתקשה להיזכר במקרה כזה לחשוב על מקרה בעתיד ולכתוב אותו: “מה אעשה עם המאפיין המיוחד שלי”.
לאחר שהתלמידים סיימו את המשימה, נבקש ממספר נציגים להקריא לפני הכיתה את שכתבו. נשבח את התלמידים על ההתגייסות, החשיבה והכתיבה.
נסכם ונאמר שלכל אחד יש משהו שונה ומיוחד, דבר זה בעל פוטנציאל לאפשר לו יתרון וכוח. החכמה היא להשתמש במאפיין באופן יעיל גם אם לעיתים הסביבה עשויה להעביר על התכונה ביקורת.
נשמיע את השיר “ניצוץ האהבה”:
ניצוץ של אהבה/ אהוד בנאי
נחבר את החומר בכיתה לפסוקים, נזכיר כי אנו בספר שופטים וכאמור מדובר על מנהיגים. לעיתים, אנחנו יכולים לחוות אי נוחות או בושה בדבר מה השונה בנו מהסביבה. אך גם בידנו לבצע תהליך ולעצים את השוני לכח, כדאי להעזר בתהליך בבני המשפחה/ חברים שיעזרו בתמיכה ומילים טובות.
מעוניינים בתיאום פגישה, הזמנת חומרים, ליווי לבית הספר, או כל שאלה אחרת, אנא פנו אלינו כאן ואחד מנציגינו יחזור אליכם בהקדם.
לב לדעת – המכללה האקדמית הרצוג, אלון שבות 90433
[email protected]
לקבלת עידכונים שוטפים
היו הראשונים להוסיף תגובה בנושא