ברוכים הבאים לאתר החדש של לב לדעת!
האתר בתקופת הרצה וחלק מהתכנים עדין נמצאים רק באתר הישן, מוזמנים לבקר גם שם
בפתיחת השיעור נודיע לתלמידים כי בשל מחסור בשולחנות בבית-הספר, הכיתה צריכה לוותר על מספר שולחנות. נבקש מהתלמידים להתחלק כך שכל שלושה תלמידים יחלקו את אותו השולחן. את השולחנות שעל הכיתה לתת, נרכז בקצה הכיתה.
קצת צפוף…
נאפשר לתלמידים להתלונן מעט ונבקש מהם להוציא מחברות וכלי כתיבה ולכתוב:
כמובן שיהיה קשה לשלושה תלמידים לכתוב על אותו שולחן קטן וצפוף.
נספר סיפור שיעזור לכולנו להתמודד עם הצפיפות… נקריא לתלמידים את הסיפור: “צפוף בבית” ונעצור כאשר הרב מורה לחסיד להכניס את העז הפרה והתרנגולים לביתו.
נמשיך ונקרא עד סוף הסיפור.
נקרין שלשה איורים ונשאל את התלמידים:
נחזיר את התלמידים לשבת בזוגות בשולחנות המקוריים. נסביר כי אין באמת צורך לתרום שולחנות לבית הספר ושרק רצינו שתרגישו מהי ‘עז בבית’.
נסביר כי: “יש או אין”, “חסר או מיותר”, “צפוף או מרווח” הם מושגים שפעמים רבות הם יחסיים. מה שבעינייך הוא דג בעניי חתול הוא ארוחת צהריים טעימה. הרב לימד את החסיד שצפוף הוא עניין יחסי, וכשצפוף וחסר לנו, אנחנו יכולים לדמיין מה היה קורה אילו היינו צריכים להכניס עז הביתה, חבר נוסף לשולחן, עוד 20 ילדים להסעה ופתאום נרגיש שדווקא די טוב לנו….
נבקש מכל תלמיד להגיד משפט אחד על מה שהוא למד מהשיעור.
פתחנו בתרגיל והצטופפנו סביב שולחנות. דרך הסיפור למדנו שלפעמים כשמצטופפים, לומדים אחר כך להעריך את המרחבואת מה שהיה. העמקנו בכך שצפיפות היא יכולה להיות פרשנות ושיש לכל אחד אפשרות לבחור איך להסתכל על הדברים. סיימנו בסבב בו כל אחד אמר מה הוא למד מהשיעור.
מעוניינים בתיאום פגישה, הזמנת חומרים, ליווי לבית הספר, או כל שאלה אחרת, אנא פנו אלינו כאן ואחד מנציגינו יחזור אליכם בהקדם.
לב לדעת – המכללה האקדמית הרצוג, אלון שבות 90433
[email protected]
לקבלת עידכונים שוטפים
היו הראשונים להוסיף תגובה בנושא