ברוכים הבאים לאתר החדש של לב לדעת!
האתר בתקופת הרצה וחלק מהתכנים עדין נמצאים רק באתר הישן, מוזמנים לבקר גם שם
טרם קריאת השיר נתבונן בכותרתו ונשאל-
נקרא את השיר:
לאחר קריאת השיר נבקש מהתלמידים לבסס מתוך השיר את המשותף ואת ההבדל בין “שאר החיות” לבין ה”דו-רגל”. נבקש אף להרחיב את ההסבר על בסיס הנכתב בשיר.
לאחר שמיעת התשובות השונות נשאל את התלמידים שאלה המתייחסת לרלוונטיות של השיר לחייהם:
(ניתן לראות האם התלמידים מזדהים עם מאפיין דומה של “דו-רגל” ולשאול שאלות שרשור בהתאם לתשובותיהם.)
נדון יחד במטאפורות שבשיר.
העמקה:
נקרא את המקורות הבאים. (ניתן להקרין את המקורות השונים ולדון בהם יחד במליאה, או לתלות אותם סביב בכיתה, ולהזמין את התלמידים להסתובב ולבחור מקור אחד, לחשוב בקבוצה שנוצרה כיצד הוא קשור ומעשיר את השיר, ולאחר מכן לשמוע מכל הקבוצות את מחשבותיהם)
נבקש מהתלמידים לבחור משפט שדיבר אליהם במיוחד בשיר, ולכתוב אותו בצורה יצירתית על דף כך שיבטא הרגשתם.
בהמשך כל תלמיד יסביר מדוע בחר במשפט המסוים , מדוע משפט זה דיבר אל ליבו. וכן מדוע כתב/ צייר/ בטא אותו באופן המסוים והספציפי.
פתחנו את השיעור בהתבוננות בכותרת ‘דו רגל’ ובניסיון לשער מהו אותו דו רגל. לאחר מכן קראנו את שירו של דן פגיס, ובעקבות השיר הבדלנו בין החיות לדו רגל. לאחר מכן העמקנו בשיר באמצעות הבנה של משמעות המטאפורות שבשיר ובאמצעות קישורים לפסוקים שונים העוסקים בהבדלים בין בני האדם והחיות, ודרך כך דנו במותר האדם מן הבהמה מהו? את השיעור סיימנו ביצירה וביטוי חזותי לשורה בשיר שמצאה חן בעיניי התלמידים.
מעוניינים בתיאום פגישה, הזמנת חומרים, ליווי לבית הספר, או כל שאלה אחרת, אנא פנו אלינו כאן ואחד מנציגינו יחזור אליכם בהקדם.
לב לדעת – המכללה האקדמית הרצוג, אלון שבות 90433
[email protected]
לקבלת עידכונים שוטפים
היו הראשונים להוסיף תגובה בנושא