הדרך לעצב זהות של אומה עובר דרך סיפור.
הסיפור שלנו הוא סיפור יציאת מצרים- מה הוא מלמד אותנו על עצמנו?
ואיך אנחנו בוחרים להמשיך לספר את הסיפור בתקופה המורכבת בה אנו חיים היום?
בשיעור זה נעסוק באופן שבו ניתן לשמוח גם בימים קשים כמו בתקופת המלחמה שבה אנו נמצאים כעת. נברר עם התלמידים כיצד ניתן להחזיק בו זמנית רגשות שונים, כגון שמחה ועצב. נדון בכך שמותר האדם על המלאך הוא יכולתו להכיל מורכבות רגשית ונראה כיצד היכולת הזאת באה לידי ביטוי בימי המלחמה.
חודש אלול תשפ"ד טומן בחובו גם את סיומה של שנת מלחמה (אף על פי שהיא עצמה עדיין נמשכת) וגם את פתיחת שנת הלימודים. זו הזדמנות עבורנו לעשות סיכום של שברי השנה האחרונה יחד עם הכוחות שפיתחנו ועמדו לזכותנו.
לפניכם הצעה לפעילות עבור פתיחת שנת הלימודים שבה התלמידים יסכמו את החוויות שלהם מהחופש הגדול ויציגו את הציפיות שלהם מהשנה הקרובה. הפעילות מפורטת במסמך הנמצא תחת הלשונית "הרחבות".
בשיעור זה התלמידים יתעמקו בתקווה המתבטאת בהמנון המדינה שנשזר בכל הימים הלאומיים. התלמידים ייחשפו להמנונים אחרים מן העולם, ישוו אותם להמנון הישראלי ומתוך כך ילמדו על התקווה הבאה לידי ביטוי בתולדות עם ישראל, גם בזמנים קשים.
יחידת לימוד זו היא הכנת "טקס מעבר" משותף של התלמידים, בין יום הזכרון ליום העצמאות לאור ימי מלחמת חרבות ברזל. דווקא בימים אלו אנו מבקשים לשים זרקור על אור התקופה ולקרוא לתקומתה.
פלייסמנט "יהיה בסדר" מהווה פלטפורמה לשיח מלווה לליל הסדר לאור ימי מלחמת חרבות ברזל. ניתן להשתמש בליל סדר בכיתה ולהדפיס לתלמידים להדהד את השיח גם עם המשפחה בבית.