איך נראה "הספנתעיר"? לילי לומדת בבית הספר את שירו של חיים נחמן ביאליק "קן ציפור" ומתבקשת לצייר ציור הקשור לשיר. כדי להצליח לצייר את "הספנתעיר" המסתורי המופיע בשיר, לילי כותבת מכתב למשורר הלאומי ואפילו מקבלת תשובה! סיפור יצירתי ומשעשע על המפגש התמים בין הילדים למילה הכתובה, תוך העמקת ההיכרות עם ח"נ ביאליק ועם יצירתו.
זהו סיפור דמיוני, על רקע ירושלים של ראשית המאה העשרים. הילדה מלכה רוצה כל כך להתחפש למלכה בפורים. מפגש מופלא ומקרי עם האמן בוריס שץ, מייסד "בצלאל", מאפשר לה להגשים את משאלתה.
מומלץ לקיים את השיעור בתחילת חודש אדר כחלק משיעורי אומנות.
ארכיאולוגית בת ימינו חושפת פעמון עתיק, ומזמינה אותנו למפגש מרגש עם איתמר, ילד שחי בתקופת המקדש ואיבד פעמון זהב. נעסוק במסרים שמגיעים אלינו מן העבר ובשרשרת הדורות.
מתן ונוח הם חברים מילדות, עוזרים זה לזה ואחר הצהריים הם שותים יחד כוס תה ומדברים. אך כשהם רבים, רק אליהו הנגר יכול לעזור להם להשלים. בשיעור נדגיש את תפקידו של המתבונן מן הצד בהשכנת שלום בין הניצים, ואת היכולת שלנו להפוך חומות לגשרים.
לפעמים במהלך יום הלימודים ילדים מדברים מאחורי הגב של חבר, מעליבים את הזולת או "זורקים לאוויר" דבר ששמעו וגורמים להשפלה או לעלבון. הספר 'נוצות ברוח' המבוסס על מעשייה חסידית ממחיש לילדים את הנזק שבאמירת לשון הרע ואת הקושי בתיקון מעשה זה.
הסיפור שלפנינו עוסק במדרש המתאר את התבוננותו של עקיבא, רועה הצאן, באבני הבאר השחוקות ומסקנתו מתוך התבוננות זו כי גם הוא יכול ללמוד תורה על אף גילו וחסרון ידיעותיו.
הסיפור ברוז או ארנב הוא סיפור קצר וחמוד המתאר שני חברים המתווכחים ביניהם מהו היצור שהם צופים בו: אחד חושב שמדובר בברווז ורעהו חושב שזהו ארנב. הרובד התת קרקעי של הסיפור הוא שאלת ריבוי נקודות מבט על תופעה אחת, היכולת לגלות אמפתיה ולראות את העולם גם דרך עיני החבר וכן הדרך לנהל דיון מכבד.