בשיעור זה התלמידים יתעמקו בתקווה המתבטאת בהמנון המדינה שנשזר בכל הימים הלאומיים. התלמידים ייחשפו להמנונים אחרים מן העולם, ישוו אותם להמנון הישראלי ומתוך כך ילמדו על התקווה הבאה לידי ביטוי בתולדות עם ישראל, גם בזמנים קשים.
יחידת לימוד זו היא הכנת "טקס מעבר" משותף של התלמידים, בין יום הזכרון ליום העצמאות לאור ימי מלחמת חרבות ברזל. דווקא בימים אלו אנו מבקשים לשים זרקור על אור התקופה ולקרוא לתקומתה.
פלייסמנט "יהיה בסדר" מהווה פלטפורמה לשיח מלווה לליל הסדר לאור ימי מלחמת חרבות ברזל. ניתן להשתמש בליל סדר בכיתה ולהדפיס לתלמידים להדהד את השיח גם עם המשפחה בבית.
In the following lesson we will deal with the connection between disguises and Purim. We will also learn why significant biblical figures disguised themselves, on several ocaasions.
בשיעור זה נתבונן בייחודה של ההתחלה ונראה כיצד על אף הקושי שקיים לעיתים בהתחלות, הן יכולות להיות דווקא מקור של צמיחה, ויש בכוחן להשפיע על המשך הדרך כולה.
בשיעור שלפניכם נתבונן על התחושות העולות לנו כאשר אנו נדרשים לעבור מימים של קודש לחול ולהיפך. נשאל על טיבם של תחושות אלו ונציע דרך שבה שני המרחבים, הקודש והחול, נשזרים זה בזה בהרמוניה ותורמים כל אחד לשני.
הערה למורה: השיעור יכול להתאים למעברים שבין קודש לחול הנמצאים בתקופת חגי תשרי או למעבר שבין חגי תשרי לסיומם, בחודש חשון.
בעקבות סיפורו של רבי נחמן מברסלב, 'תבואה משוגעת', נטייל בין ערמות של תבואה ומשמעויותיהן השונות, נתבונן במשוגעים, בשיגעון ובסימנים שונים בעולם, וננסה להבין מה קורה בעולם שהשתגע.