ברוכים הבאים לאתר החדש של לב לדעת!
האתר בתקופת הרצה וחלק מהתכנים עדין נמצאים רק באתר הישן, מוזמנים לבקר גם שם
טיפ מספר 1: הכנה מראש
אתגר גדול בישיבות אלו הוא משאב הזמן וניצולו הראוי. ישיבה פדגוגית הינה אירוע של פעמיים בשנה ועל כן כדאי להתכונן אליו מראש.
לדוגמה: מציינים את שם התלמיד/ה ונקודות חוזק חיוביות. לאחר מכן משתפים בקצרה על מצב האישי\חברתי\נפשי ומבקשים התייחסות מהצוות. לבסוף עוסקים בהישגים ומסיימים בבקשה מהצוות עבור קידום והצמחת התלמיד/ה.
טיפ מספר 2: רתימת הצוות
בהתנהלות היומיומית של ביה”ס, ישנה תבנית בה כל מורה פועל לבד מול הכיתה. הישיבה הפדגוגית הינה הזדמנות לשנות מעט את תבנית זו ולנסות לרתום את הצוות למהלכים כיתתיים או לתמיכה ושילוב כוחות בעזרה לתלמידים ספציפיים שמאותגרים בבית הספר.
לדוגמה: להציע עזרה לפני בחינה, לשים לב למצב חברתי רגיש, לסייע לתלמיד/ה בסדר וארגון, לקיים שיחה אישית בנושא מסוים, להתקשר להורי התלמיד/ה ולספר על נקודות חיוביות, להקפיד על הקלות התלמיד/ה במבחנים וכו’)
מומלץ לתעד גם את בקשות אלו ולבחון את יעילותם בהמשך.
טיפ מספר 3: ראיה כוללת על התלמיד
הישיבה הפדגוגית היא הזדמנות של הצוות כולו להתבונן בתלמיד/ה באופן מעמיק ורחב יותר. הרבה פעמים התבוננות שכזו מעניקה תמונת מצב מדויקת יותר ומאפשרת חשיבה אחרת על התלמיד/ה.
במידה ויש אתגר אישי של התלמיד\ה יש לשקול מה לומר ומה להשאיר לפורם מצומצם. השיקול בשיתוף מידע הוא סיוע והצלחת התלמיד, מה שלא יתרום לכך לא צריך להיאמר.
טיפים כללים:
מעוניינים בתיאום פגישה, הזמנת חומרים, ליווי לבית הספר, או כל שאלה אחרת, אנא פנו אלינו כאן ואחד מנציגינו יחזור אליכם בהקדם.
לב לדעת – המכללה האקדמית הרצוג, אלון שבות 90433
[email protected]
לקבלת עידכונים שוטפים
היו הראשונים להוסיף תגובה בנושא